חברת בן אנד ג'ריס תובעת את יוניליוור: "בניגוד לחוק"
בן אנד ג'ריס ישראל הגישה תביעה בארה"ב כנגד יוניליוור העולמית: "דרישתכם מאבי זינגר לא למכור בחלקים מירושלים וביהודה ושומרון מנוגדת לחוק הישראלי והאמריקאי". בתביעתו דורש אבי זינגר מבית המשפט בארה"ב להכיר בדרישת יוניליוור העולמית כדרישה כבלתי חוקית ובכך לאפשר לזינגר להמשיך לייצר ולהפיץ מוצרי בן אנד ג'ריס בכל רחבי מדינת ישראל
היום (חמישי), הגישו פרקליטיו של אבי זינגר בארה"ב תביעה בשמו לבית המשפט בניו ג'רזי כנגד יונילוור העולמית בטענה כי דרישתם מאבי זינגר, המנכ"ל והבעלים של בן אנד ג'ריס ישראל, שלא למכור את מוצרי החברה בחלקים מירושלים וביהודה ושומרון, מנוגדת לחוק הישראלי והאמריקאי. בתביעתו, זינגר מבקש מבית המשפט בניו ג'רזי להתערב בנושא ולקבוע כי דרישת יוניליוור נוגדת את החוק האמריקני והישראלי.
פרקליטיו של אבי זינגר בארה"ב מבקשים מבית המשפט הפדרלי בארה"ב להכיר בסיום החוזה של יוניליוור מול אבי זינגר, כצעד בלתי חוקי. בתביעה, זינגר מבקש מבית המשפט הפדרלי להוציא צו מניעה כנגד דרישת יוניליוור ולאפשר את זינגר את המשך פעילות מפעל בן אנד ג'ריס ישראל, בכל רחבי הארץ.
"לחרם על ישראל יש מחיר כבד וזה הזמן של יוניליוור לחשב מסלול מחדש ולאפשר לבן אנד ג'ריס ישראל להמשיך ולמכור גלידה בכל חלקי ישראל" אמר אבי זינגר.
אבי זינגר, מנכ"ל בן אנד ג'ריס ישראל אמר לאחר הגשת התביעה: "מצופה מבית המשפט למנוע את סיום החוזה איתי בעקבות סירובי לדרישתה הלא חוקית של יוניליוור שהיא בניגוד מוחלט לחוק הישראלי והאמריקאי. יוניליוור שסופגת מכה אחר מכה מאז ההכרזה השערורייתית והמנוגדת לחוק, תאלץ להתמודד כעת עם הליך משפטי וציבורי משמעותי. לחרם על ישראל יש מחיר כבד וזה הזמן של יוניליוור לחשב מסלול מחדש ולאפשר לבן אנד ג'ריס ישראל להמשיך ולמכור גלידה בכל חלקי ישראל. אני קורא להנהלת יוניליוור: השאירו את הגלידה מחוץ לפוליטיקה".
כזכור, בחודש יולי 2021 הודיעה יוניליוור העולמית כי היא דורשת מאבי זינגר, הבעלים והמנכ"ל של בן אנד ג'ריס ישראל, המעסיק 169 עובדים בפריפריה, להפסיק למכור בחלקים מירושלים ובשטחי יהודה ושומרון, ולאור סירובו לדרישה – הודיעה כי החוזה עמו לא יחודש בסוף שנת 2022. בחצי השנה האחרונה, באמצעות שיתוף פעולה עם 33 מדינות בארה"ב שחוקקו חוקים נגד חרם על ישראל, הצליחו משרד החוץ והקהילות היהודיות לגרום לכך שמדינות כמו ניו יורק, ניו ג'רזי, פלורידה, אלינוי, טקסס, אריזונה ועוד יפעילו את חוקי החרם כנגד יוניליוור אשר הובילו למשיכת השקעות, אחזקות וקרנות פנסיה בשווי של כמיליארד דולר עד כה. ברקע הדברים, חצי שנה בדיוק לאחר הכרזת יונילוור קרסה ב-20.7% המהווים ירידת ערך המניה בשווי של 26 מיליארד דולר.
קצת רקע: דרישת יונילוור מאבי זינגר להפסיק למכור בכל שטחי ישראל מנוגדת לחוק החרם הישראלי: להלן - חוק למניעת פגיעה במדינת ישראל באמצעות חרם, תשע"א-2011. "חרם על מדינת ישראל" – הימנעות במתכוון מקשר כלכלי, תרבותי או אקדמי עם אדם או עם גורם אחר, רק מחמת זיקתו למדינת ישראל, מוסד ממוסדותיה או אזור הנמצא בשליטתה, שיש בה כדי לפגוע בו פגיעה כלכלית, תרבותית או אקדמית.
כמו כן, דרישת יוניליוור מנוגדת לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000 מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי במקום העסק, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת מקום מגורים.
דרישת יוניליוור מהווה עבירה על חוקים פדרלים בארה"ב האוסרים על חרמות נגד ישראל. חוק רפורמת בקרת היצוא האמריקאית האוסר על חברות לסרב לעשות עסקים מסיבות הקשורות לחרם. הפרת דרישות הדיווח של תקנות המס האמריקאי לפעילויות הקשורות לחרמות. חוקים התקפים ב-33 מדינות בארה"ב האוסרים חרם עסקי על ישראל. הפרת ההסכם שנחתם בין יוניליוור לממונה על ההגבלים העסקיים (רשות התחרות):
דרישת יוניליוור מאבי זינגר מפרה גם את ההסכם שנחתם אל מול רשות התחרות הממשלתית בישראל בשנת 2001 - כתנאי לאישור המיזוג של יוניליוור-בן אנד ג'ריס. על פי ההסכם: מכיוון שבעקבות המיזוג יוניליוור עתידה להחזיק ב-2 חברות בת מתחום הגלידות (בן אנד ג'ריס וגלידות שטראוס) קבע הממונה על התחרות, בהסכמת יוניליוור, כי אסור לה להתערב ולהגביל את הפעילות של בן אנד ג'ריס ישראל בשום צורה.