הסקר בדק: איך עליית המחירים השפיעה על הצרכנים

לפי סקר של רשות ההסתדרות לצרכנות, 90% מהישראלים מחשיבים את עצמם לצרכנים נבונים אבל רק 40% מודעים לרוב הזכויות שמגיעות להם | 55% מהישראלים משווים מחירים יותר מבעבר

הסקר בדק: איך עליית המחירים השפיעה על הצרכנים
סופרמרקט צילום: Nati Shohat/Flash90

גל ההתייקרויות במשק השפיע על אופני הצריכה בישראל. לפי הסקר של רשות ההסתדרות לצרכנות שפורסם אתמול, 55% מהישראלים משווים מחירים יותר מבעבר, ו-22% מתמקחים יותר מול נותני שירות או מוכרים בחנויות לפני רכישה.

מהנתונים שפורסמו באתר 'דבר', עלה גם שהעלאת המחירים נתפסת כלא הכרחית: 75% מהישראלים לא מסכימים עם טענת יצרניות המזון שההתייקרויות בלתי נמנעות. 63% טענו שההתנהלות של בתי העסק בישראל כלפי הצרכנים לא הוגנת באופן כללי.

שינויים נוספים בצריכה ניתן לראות בעקבות העלאת המס על משקאות ממותקים, שנכנסה לתוקף בתחילת השנה. 48% מהישראלים להפסיק לחלוטין לרכוש משקאות כאלה, או הפחיתו את היקף רכישתם. בעקבות העליות האחרונות במחירי הדלק, כ-16% מהישראלים הפחיתו את הנסיעה שלהם ברכב פרטי לטובת תחבורה ציבורית.

יוקר המחיה הוביל גם לעלייה בשימוש במועדוני הלקוחות. על פי הסקר, 32% מהצרכנים משתמשים יותר בהטבות שמעניקים המועדונים כדי לחסוך בתקופה של עליות מחירים.

הסקר בחן גם את תוצאות החלת חוק הפיקדון גם על בקבוקי שתייה גדולים. 29% אמרו שהחזירו בקבוקים לחנויות, 54% לא החזירו או ניסו ולא הצליחו לעשות זאת. מתוך אלה שלא החזירו בקבוקים, 15% אמרו שלא הייתה מכונה אוטומטית לקבלת הבקבוקים, ו-10% נתקלו בקשיים כמו סירוב מצד גורמים בחנות או בעיות טכניות שונות. 51% אמרו שאינם מחזירים בקבוקים.

מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, עו"ד ירון לוינסון: "במיוחד בתקופות של עליית מחירים, על הצרכן הישראלי לנהוג באופן מושכל ונבון כדי לצמצם את הוצאותיו. בין היתר אפשר להשוות מחירים בטרם הרכישה, לרכוש תחליפים יותר זולים, לבדוק את 'האותיות הקטנות' בכל עסקה ומבצע, לוותר על רכישת מוצרים יקרים ולא חיוניים במיוחד, לבדוק את אפשרויות הביטול בטרם הרכישה ולקרוא כל הסכם בטרם חתימה. אנו גם מצפים מהעסקים כי ישפרו את התנהלותם מול הצרכנים. כך נוכל ליצור אקלים של סחר הוגן שיאפשר לצרכנים לבצע קניות מושכלות יותר שיביאו להורדת יוקר המחיה".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art