באג קריטי במכשירי סמסונג: העדכון החדש נועל את המכשיר לחלוטין
קובי ברקת
15.04.25
מבדיקה של מערך הסייבר הלאומי שפורסמה היום עולה כי נכון להיום קרוב ל-66,000 מצלמות ביתיות ומצלמות אבטחה בישראל חשופות להשתלטות מרחוק בשל סיסמת ברירת המחדל שלא הוחלפה בעת התקנת המצלמה. במערך התקבלו בשנה האחרונה דיווחים מאזרחים ובתי עסק על פריצה למצלמות שלהם.
מצלמות ביתיות הן אמצעי נפוץ היום לבקרה על הנעשה בבית, בעסק ואף בגני ילדים, אך הן לרוב מגיעות עם סיסמת ברירת מחדל שידועה לכל. הפורצים מגוונים וכך גם הסיבות לפריצה. מעבר לפגיעה בפרטיות, ההשתלטות על המצלמה מאפשרת הקלטת מידע ושמירת תמונות למטרות של גניבת נתונים, שיבושם, התחזות ואף סחיטה. באמצעות הפריצה למצלמה ניתן לראות מי נמצא בבית ומתי, תכולת הבית, שגרת היום ומידע נוסף שפוגע בפרטיות.
במרכז 119 של מערך הסייבר הלאומי התקבלו מספר דיווחים ואינדיקציות בשנה האחרונה על פריצות למצלמות הביתיות, אך פעמים רבות אנשים כלל אינם מודעים לכך שפרצו למצלמות שלהם. באחד המקרים אישה דיווחה על פריצה למצלמות האבטחה הביתיות שלה שלאחריה האקרים שלחו לה צילומים מתוך הבית למטרות הפחדה. המערך בדק את הפנייה וגילה כי החדירה למצלמה נעשתה תוך שימוש בסיסמאות ברירת המחדל של יצרן המצלמות, שלא הוחלפו בזמן ההתקנה.
כדי לצמצם את הסיכון, במערך הסייבר הלאומי ממליצים על עשר פעולות פשוטות להגנה על המצלמה הביתית:
בכל חשד לאירוע סייבר חייגו 119 למערך הסייבר הלאומי.
קובי ברקת
15.04.25
קובי ברקת
31.03.25
קובי ברקת
21.03.25
קובי ברקת
20.03.25
קובי ברקת
16.04.25
קובי ברקת
09.04.25