התפתחות בחקירת החברה שסיפקה שליחים ל"וולט"
על פי החשד, האחים סויסה הקימו כ-40 חברות קש אשר חתמו על הסכמים במסגרתם התחייבו להעסיק באופן ישיר מאות עובדים בתחום השליחויות וההתקנות אשר סיפקו שירותים לחברות שונות, בהן חברת השליחויות "וולט". בפועל, חשוד ליאור סויסה כי שילם לאותם עובדים את כל משכורתם או חלק ממנה במזומן, על מנת להתחמק מתשלומי "ניכויים" למס הכנסה ולביטוח לאומי
אושרי סויסה, מנהלן בפועל של חברות לאספקת שירותי כוח אדם בתחום השליחויות וההתקנות, נעצר בחשד להתחמקות מתשלום מס בעשרות מיליוני שקלים בגין הכנסות ממתן שירותים לחברות שונות, בהן חברת "וולט", ובהפצת חשבוניות פיקטיביות בסכום כולל של כ-320 מיליון שקל. אושרי סויסה חשוד כי היה שותף פעיל לעבירות שבגינן נעצר אחיו, ליאור סויסה, מנהלה בפועל של חברת "פרימיום שליחויות", בדצמבר האחרון.
ליאור סויסה נעצר לאחר חקירה סמויה ממושכת של מחלקת החקירות מכס ומע"מ ת"א ופקיד שומה חקירות תל אביב ברשות המסים, יחד עם נציגי אגף החקירות של הביטוח הלאומי. על פי החשד, הקים ליאור סויסה כ-40 חברות קש אשר חתמו על הסכמים במסגרתם התחייבו להעסיק באופן ישיר מאות עובדים בתחום השליחויות וההתקנות אשר סיפקו שירותים לחברות שונות, בהן חברת השליחויות "וולט". בפועל, חשוד ליאור סויסה כי שילם לאותם עובדים את כל משכורתם או חלק ממנה במזומן, על מנת להתחמק מתשלומי "ניכויים" למס הכנסה ולביטוח לאומי.
בנוסף, חשוד ליאור סויסה בהפקת חשבוניות מס פיקטיביות בעשרות מיליוני שקלים על מנת להתחמק מתשלום מס ולהסוות את תשלום השכר במזומן. על פי החשד, החשבוניות הפיקטיביות גולגלו בין החברות השונות שבשליטתו של ליאור סויסה, על מנת לייצר מצג שווא לפיו העובדים שסופקו על ידי חברת "פרימיום שליחויות" לא היו עובדים ישירים שלה אלא סופקו לה על ידי חברות אחרות.
בעקבות הפיכת החקירה לגלויה, נערכו חיפושים בבתי ומשרדי המעורבים בפרשה. במהלך החיפושים התברר כי ספרי הנהלות החשבונות של החברות הועלמו, אך נתפסו מחשבים אשר מהם שוחזרו בהליך חקירתי ומיצוי ראייתי מרבית החשבוניות הפיקטיביות אשר הופקו על ידי החשודים. מחשבים אלה נתפסו במשרדיו של אושרי סויסה. כמו כן, עם התפתחות החקירה נאספו עוד ראיות הקושרות את אושרי סויסה לביצוע העבירות יחד עם אחיו ליאור.