המגמה החיובית בענף היהלומים נמשכת

חודש אפריל שהסתיים לאחרונה ממשיך את המגמה החיובית שנרשמה בענף היהלומים בשנה וחצי האחרונות | ירידה קלה בנתוני יבוא ויצוא הגלם נרשמה ג"כ וזאת עקב המלחמה בין רוסיה לאוקראינה והשפעת הסנקציות

המגמה החיובית בענף היהלומים נמשכת
יהלומים אילוסטרציה צילום: Pixabay

חודש אפריל שהסתיים לאחרונה ממשיך את המגמה החיובית שנרשמה בענף היהלומים בשנה וחצי האחרונות וחתם שלישון ראשון מוצלח לענף בשנת 2022, שלישון ובו עליות בכל ארבע קטגוריות הסחר המרכזיות, בסיכום שפרסם מינהל הפיקוח על היהלומים והיצוא הדו-שימושי במשרד הכלכלה והתעשייה.

בשלישון הראשון של השנה, היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ-615 מיליוני דולרים, עלייה מתונה של כ- 3.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (בחודש אפריל נרשמה עלייה של כ-2.5% לעומת חודש אפריל 2021).

יצוא נטו של יהלומי גלם באותה התקופה עמד על סך של כ-640 מיליוני דולרים, עלייה של כ-22.5% לעומת השלישון הראשון בשנת 2021 (כשבחודש אפריל נרשמה דווקא ירידה של כ- 15% לעומת חודש אפריל אשתקד).

יבוא היהלומים המלוטשים נטו בשלישון הראשון של השנה עמד על סך של כ- 1.14 מיליארדי דולרים, עלייה של כ- 34% לעומת השלישון המקביל בשנת 2021 (כשבחודש אפריל נרשמה דווקא ירידה של כ- 2% לעומת אפריל אשתקד) ואילו ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ-1.75 מיליארדי דולרים, נרשמה עלייה של כ- 52% לעומת השלישון המקביל בשנת 2021 (כשבחודש אפריל 2022 נרשמה עלייה של כ- 38% לעומת אפריל אשתקד). 

בחודש האחרון עמד יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות על סך של כ-24 מיליוני דולרים, שמהווים כ-16% מיצוא יהלומי הגלם הכללי של ישראל באפריל. בחודש זה יובאו מאיחוד האמירויות לישראל יהלומי גלם בסך של כ- 8.5 מיליוני דולרים, שמהווים כ-7% מסך יהלומי הגלם שיובאו לישראל באפריל. 

אופיר גור, מנהל מינהל הפיקוח על היהלומים והיצוא הדו שימושי במשרד הכלכלה והתעשייה והמפקח על היהלומים התייחס ואמר: "חודש אפריל האחרון ממשיך לשמור על המגמה החיובית. אנו רואים ירידה קלה בנתוני יבוא ויצוא הגלם בחודש אפריל, אותם ניתן לקשר למלחמה בין רוסיה לאוקראינה ולהשפעת הסנקציות".

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art