אלפי מאומתים חדשים מידי יום: "הווריאנט מאוד מדבק"
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש התייחס הבוקר לעלייה בשיעורי תחלואת הקורונה ואמר: "שוקלים להפוך שימוש במסכה לחובה בהתקהלויות במקומות סגורים" ▪︎ הוא הודה כי ישראל נמצאת בגל חדש ומתמודדת עם וריאנט חדש שמאוד מדבק יותר מקודמיו
אחרי תקופה לא מבוטלת שבה הייתה מגפת הקורונה אירוע שהגיע לסיומו, על פי נתוני משרד הבריאות בסוף השבוע אובחנו בשישי האחרון יותר מ־7,000 ישראלים כחיוביים לנגיף, ומקדם ההדבקה עמד על 1.31. האם אנו עומדים בפני הגבלות חדשות נוכח הנתונים המדאיגים?
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש שוחח הבוקר עם גולן יוכפז וגיא פלג ברדיו 103fm והביע את דעתו על הדברים. "נמשכת העלייה של מספר המאומתים וגם בתחלואה הקשה ובמאושפזים, המספרים עדיין קטנים וצריך לראות כמה זה יעלה. אנו נזהרים במינוחים כי היה לנו דבר כזה לפני כקצת יותר מחודש, הייתה עלייה ומהר מאוד זה ירד. הפעם זה באמת שונה ויש וריאנט חדש, ה־BA5, שהוא מדבק יותר, אני חושב שאפשר להתחיל לקרוא לזה גל חדש. מבחינת הצעדים, האומיקרון שינה את ההתייחסות שלנו, וגם הווריאנט מאוד מדבק, אין מקום למגבלות כמו סגירת פעילות. לגבי השימוש במסכה, אנו בינתיים נשארים בגדר המלצה לכל מי בסיכון ונמצא בחללים סגורים, ואנחנו בהחלט שוקלים לחובה בחלל סגור".
"מקווה שנוכל לעבור את זה בלי מגבלות מיוחדות"
"העניין הוא שאם ייענו להמלצה זה מספיק טוב, ולא חייבים להגיע למישור של חובות", הבהיר. "אנו רואים עלייה במספר החולים הקשים, עדיין לא בתמותה, בימים האחרונים העלייה משמעותית, אנו צריכים לעקוב בימים הקרובים ולראות אם זה יכול להגיע למקומות שיסכנו אותנו, אם כן נצטרך לחשוב על דברים נוספים. אני מקווה מאוד שכמו בגל האומקירון, נוכל לעבור את זה בלי מגבלות מיוחדות".
האם חיסון חמישי הוא בהחלט עניין שיש לשקול בעקבות המצב? פרופ' אש השיב: "השאלה מורכבת כי אנו מדברים על חיסון חמישי, אנו מבינים שהווריאנט או החיסון מגן מפניו פחות, יש לא מעט מחוסנים שנדבקים ואין לנו הוכחה שחיסון נוסף באמת יגן, בטח לא מפני הדבקות, וגם לא ברור אם מפני תחלואה קשה. החיסון הרביעי הוריד את התחלואה הקשה והפחית את התמותה, ומי שעדיין לא קיבל את החיסון, ודאי שאני ממליץ להתחסן. לגבי החמישי זה סיפור אחר. רואים דעיכת נוגדנים בקרב מי שהתחסן. אנו רואים שיש הדבקות בווריאנט החדש, החיסון מגן מפניו פחות וגם מחלימים מוגנים ממנו פחות. אנו לא יודעים בכמה, אך רואים כאלה שחלו ונדבקים שוב. אני לא חושב שבמספרים שיש היום אפשר להגיד שהוא יותר מסוכן, הוא פחות או יותר ברמת האומיקרון".