סוללה נתקעה בוושט של פעוט בן 10 חודשים

בפעולת חירום במהלך החג, חילץ ד"ר אבי און, מנהל מכון גסטרו ילדים, במרכז הרפואי פדה-פוריה, סוללה שבלע פעוט בן 10 חודשים ונתקעה בוושט העליון. בפעולה דחופה בשימוש בשיטה אנדוסקופית הצליחו לשלוף את הסוללה מהוושט של הפעוט

סוללה נתקעה בוושט של פעוט בן 10 חודשים
הסוללה שנתקעה בוושט של הפעוט צילום: המרכז הרפואי פדה פוריה

במהלך חג שמחת תורה הובהל למרכז הרפואי פדה-פוריה, פעוט בן 10 חודשים מטבריה אשר שיחק בשלט של מכשיר חשמלי, כשהסוללה נפלה הוא הכניס אותה לפיו ובלע אותה. למרבה המזל ההורים הבחינו במקרה ומיהרו להגיע למרכז הרפואי. "בצילום רנטגן ראינו שהסוללה נתקעה בוושט העליון, כלומר מדובר במצב חירום שמחייב פעולת הוצאה מיידית" אמר ד"ר אבי און, מנהל מכון גסטרו ילדים, שהוזעק לביה"ח במהלך הלילה, ובפעולה דחופה בשימוש בשיטה אנדוסקופית הצליח לשלוף את הסוללה מהוושט של הפעוט.

צוות הרופאים בבית החולים

ד"ר און הוסיף פרטים על המקרה המסוכן, "תוך שעה הוא כבר הוכנס לחדר ניתוח, אבל אפילו במהלך הזמן הקצר הזה, הסוללה גרמה נזק ניכר, הופרש חומר מעכל וכתוצאה מכך נוצרה כוויה עמוקה בוושט. חשוב לזכור שבליעת סוללה ובמיוחד סוללה עגולה מליתיום היא מאד מסוכנת. מעבר לנזק של לחץ פיזי על איברים, יש סיכון להפעלת זרם חשמלי כשהסוללה נצמדת לוושט, והכי מסוכן - הסוללה מפרישה חומר מעכל שיכול לגרום לכיבים ואפילו לנקב. ואכן, בשל הנזק שגרמה הסוללה, אשפזנו את הפעוט להשגחה ביחידה לטיפול נמרץ ילדים, כי החשש שלנו היה לנקב בוושט שזה סיבוך שמסכן חיים".

לסיום, ד"ר און מפציר בהורים ובבני המשפחה לגלות ערנות רבה למניעת בליעת חפצים ע"י ילדים ובעיקר חפצים מסוכנים כמו: סוללות, חפצים חדים, מגנטים וחפצים גדולים אשר עלולים לחסום את הוושט. והוא מדגיש "במקרה של פעוט או ילד שבלע חפץ מסוכן כזה, נדרשת התערבות מיידית ויש להגיע לבית החולים בדחיפות".

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art