שיא כל הזמנים: הישראלים שומרים על חופים נקיים
מנתוני מדד חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה למחצית השנייה של חודש אוקטובר עולה, כי 95.5% מהחופים הפתוחים שנמדדו קיבלו ציון "נקי" או "נקי מאוד" - המדידה הנקייה ביותר מתחילת התוכנית בשנת 2005
שיא כל הזמנים: מנתוני מדד חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה למחצית השנייה של חודש אוקטובר עולה, כי 95.5% מהחופים שנמדדו דורגו נקיים עד נקיים מאוד, לעומת 94% במדד הקודם. זהו המדד הנקי ביותר מתחילת התוכנית והמדידות בשנת 2005.
בתקופה המקבילה בשנה שעברה נמצאו 86% מהחופים נקיים עד נקיים מאוד. אחוז החופים הנקיים 70% מהזמן, מתחילת שנת 2022, עומד על 80.3%.
הרשויות החופיות הנקיות ביותר (בעלות ציון נקי מאוד) הן עכו, טירת כרמל, חדרה, עמק חפר, נתניה, הרצליה, חוף השרון, בת ים, תל אביב-יפו, גן רווה, אשדוד, אשקלון ואילת. במדד זה אף רשות חופית לא דורגה בציון בינוני, מלוכלך או מלוכלך מאוד.
במסגרת תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה, היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית יוזמת סיוע לרשויות החופיות בביצוע פעולות אכיפה בחופי הים בחודשי הקיץ. הסיוע ניתן באמצעות תגבור כוח הפיקוח על ידי שוטרי משטרת ישראל המלווים את הפקחים מטעם הרשות החופית בפעולות הפיקוח ואכיפה, כדי ליצור הרתעה מול עברייני פסולת בחופי הים ולצמצם את הנזק לסביבה החופית והימית.
18 הרשויות הזוכות בעונת הרחצה הנוכחית לתגבור של יותר מ-7,000 שעות שיטור הן נתניה, הרצלייה, מועצה אזורית חוף הכרמל, מועצה אזורית עמק חפר, אשקלון, מועצה אזורית מטה אשר, קריית ים, איגוד ערים כינרת, אשדוד, נהרייה, טירת כרמל, עיריית עכו, חיפה, תל-אביב יפו, מועצה אזורית חוף השרון, בת ים, חדרה ואילת.
היקף מימון הפרויקט הוכפל כבר בשנה שעברה למיליון שקל כחלק מתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה. במסגרת פעילות האכיפה, המלכלכים בחוף עלולים להיקנס בסכום של עד 750 שקלים בגין השלכת פסולת בשל הרגישות הגבוהה של החופים.
במסגרת תוכנית תגבור האכיפה (בתאריכים 25 ביוני עד 31 באוקטובר 2022) דווח על 411 פעולות פיקוח ואכיפה בתחומן של הרשויות החופיות (ובהן איגוד ערים כנרת). במהלך פעולות אלו חולקו כ- 7,355 קנסות, ומתוכם כ- 1,217 קנסות על עבירות ניקיון.