מדינה שיעית ראשונה מודיעה על פתיחת שגרירות בישראל
הפרלמנט האזרבייג'ני אישר את פתיחת שגרירות אזרבייג'ן בישראל, בתל-אביב. זו תהיה השגרירות הראשונה בישראל של מדינה שבה הרוב והשלטון הם שיעים | רה"מ לפיד:"מברך על החלטת הפרלמנט של אזרבייג'ן לפתוח שגרירות בישראל. אזרבייג'ן היא שותפה חשובה של ישראל"
היום קיבל הפרלמנט האזרבייג'ני החלטה היסטורית על פתיחת שגרירות אזרבייג'ן בישראל, בתל-אביב. זו תהיה השגרירות הראשונה בישראל של מדינה שבה הרוב והשלטון הם שיעים.
ראש הממשלה יאיר לפיד בירך על ההחלטה: "אני מברך על החלטת הפרלמנט של אזרבייג'ן לפתוח שגרירות בישראל. אזרבייג'ן היא שותפה חשובה של ישראל ובית לאחת הקהילות היהודיות הגדולות בעולם המוסלמי".
עוד אמר לפיד: "ההחלטה לפתוח שגרירות משקפת את עומק היחסים בין המדינות. מהלך זה הוא פרי מאמצי ממשלת ישראל לבנות גשרים מדיניים איתנים עם העולם המוסלמי. אני רוצה להודות לנשיא אילהאם עלייב ולברך את העם האזרי שיזכה להיות מיוצג לראשונה כעת במדינת ישראל".
המהלך מגיע אחרי 30 שנות יחסים חמים כאשר כעת אזרבייג'ן החליטה לפתוח שגרירות בישראל. ארזט נאג'ייב, חבר בקבוצת הידידות הפרלמנטרית בין שתי המדינות אמר: "ישראל היא השותפה שלנו בחשיבות אסטרטגית, מדינית, צבאית, כלכלית ותרבותית-רוחנית".
דגל אזרבייג'ןלפני כחודש ביקר שר הביטחון הישראלי בני גנץ באזרבייג'ן, ונפגש עם הנשיא אילהאם אלייב ועם שר ההגנה זאקיר חסאנוב. לפניו ביקר השנה במדינה השר עודד פורר, שר החקלאות, ושר האוצר אביגדור ליברמן.
אזרבייג'ן הכירזה על עצמאותה מבריה"מ באוקטובר 1991, וכעבור זמן קצר קיבלה את הכרת ישראל. כעבור חצי שנה מהקמתה, כבר היו בינה לבין ישראל יחסים דיפלומטיים והוקם בסיס של המוסד במדינה. מאז 1993, מחזיקה ישראל שגרירות בבאקו, בירת אזרבייג'ן. ישראל מספקת לאזרבייג'ן כלי טיס, טנקים, תותחים וכלי הגנה שונים. אחת הסיבות לכך היא האויב המשותף לשתי המדינות: איראן, בה גובלת אזרבייג'ן מדרום ורואה בה איום קיומי.
באזרבייג'ן מתקיימים חיים יהודיים, והקהילה היהודית בה עתיקה במיוחד וכוללת לפי ההערכות בין 16,000-30,000 אנשים, שרבים מהם מתרכזים בבירה באקו.