הונאה במיליוני שקלים: כך פוענחה פרשת "העוקץ הרוסי"

בתום חקירה מורכבת שנוהלה על ידי מפלג ההונאה של מחוז חוף, יחידת הסייבר והפשיעה המקוונת של המחוז: הבוקר הוגשה הצהרת תובע נגד תושב פתח תקווה שעפ"י החשד הונה תושבים תמימים בהיקף של כ- 4.5 מיליון שקלים

הונאה במיליוני שקלים: כך פוענחה פרשת "העוקץ הרוסי"
אילוסטרציה צילום: pexels

מפלג ההונאה של מחוז חוף, יחידת הסייבר והפשיעה המקוונת של המחוז, ניהלו בחודש וחצי האחרונים חקירה שעניינה הונאה של אזרחים תמימים בהיקף של מיליוני שקלים.

תחילתה של החקירה בתאריך 07.11.22 בתלונה שהוגשה ע"י מתלוננת תושבת עכו בתחנת המשטרה בעיר ולדבריה, כמה ימים קודם לכן, גבר שאינה מכירה יצר עמה קשר טלפוני, תוך שהתחזה לאיש שירות טכני מהבנק בו מתנהל חשבונה והזהיר אותה כי היו תנועות חשודות בחשבון הבנק שלה. אותו הגבר הנחה את המתלוננת להעביר מחשבונה בתחילה סך של כ- 8,000 ש"ח ולהפקידם בחשבון באוקראינה ובהמשך ביקש ממנה להוציא סכום נוסף של כ- 44,000 ש״ח ולמסרם לידיו של שליח שיגיע לביתה. חשדה של המתלוננת התעורר והיא הגיעה להגיש תלונה בתחנת משטרת עכו.

מחקירת האירועים עולה כי הקורבנות, מרביתם דוברי השפה הרוסית, קיבלו שיחת טלפון מאדם שהתחזה לעובד אחת מחברות האשראי ו/או לעובד בנק, בשיחה זו החשוד נהג להזהיר את הקורבנות מפריצה אפשרית לחשבונות הבנק שברשותם לעיתים יצר קשר עם הקורבנות אדם נוסף שהתחזה לשוטר וביקש מהקורבן את כלל הפרטים המזהים לרבות הקוד הנדרש לשם גישה לחשבון הבנק והכל לצורך העברת הכספים בדחיפות מחשבונו של הקורבן לחשבון אחר בהם הכספים של הקורבן יהיו "בטוחים" לכאורה.

במקרים נוספים, התבקשו הקורבנות למשוך את הכסף במזומן מחשבונות הבנק שברשותם להפקידם ב"ציינג" או למוסרם לידי שליח שהגיע פיזית לקחת מהם את הכספים לשם העברתם למקום ״בטוח״, כאשר בחלק מהמקרים ה"שליח" הציג בפני הקורבנות תעודת שוטר מזויפת הנושאת את שמו ותמונתו.

כבר עם הגשת התלונה בתאריך 7.11.22 ובתום ביצוע פעולות חקירה ראשוניות, עצרו שוטרי מפלג ההונאה של מחוז חוף בשת"פ ובסיוע שוטרי תחנת עכו ומרחב אשר, את החשוד, תושב פתח תקווה בשנות ה- 40 לחייו בחשד לביצוע המעשה, עת הגיע למפגש שקבע עם המתלוננת לצורך העברת יתרת הכסף אליו.

בחיפוש שנערך בביתו של החשוד, איתרו השוטרים טלפונים ניידים ששימשו עפ"י החשד ליצירת קשר עם הקורבנות, תעודות מינוי מזוייפות של שוטרים, מחשבים רבים ומכשיר שעפ"י החשד יכול לשמש כמערכת להסבת שיחות.

באמצעות פעולות חקירה טכנולוגיות איתרו השוטרים כ- 20 קורבנות נוספים שעפ"י החשד העבירו לחשוד כספים המסתכמים בערך של כ- 4.5 מליון שקלים.

מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת, והבוקר, כאמור, בתום חקירה מורכבת ומסועפת שכללה גביית עדויות רבות, איסוף ממצאים וניתוחם וכן שימוש באמצעים טכנולוגיים שונים, הגישה פרקליטות מחוז מרכז הצהרת תובע נגד החשוד לבית המשפט השלום בעכו כאשר בימים הקרובים יוגש נגדו כתב אישום וכן בקשה למעצרו עד תום ההליכים לבית המשפט המחוזי בלוד.

בחודשים האחרונים נאספו מאות תלונות בכל רחבי הארץ כאשר היקף המרמה מגיע לכ-70 מליון שקלים. משטרת ישראל קוראת לציבור שלא למסור את פרטי חשבון הבנק, הקוד הסודי, או כל פרט אחר לידי אדם זר. אזרחים שסבורים כי הונו אותם בדרך דומה נקראים להגיע בהקדם לאחת מתחנות המשטרה הקרובות לביתם ולהגיש תלונה

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art