באופן חריג: הרמטכ"ל מאשר כי ישראל הפציצה שיירה איראנית
במהלך דברים שנשא הרמטכ"ל אביב כוכבי, התייחס באופן חריג למערכה שבין הנטושה בין ישראל לזרועותיה של איראן ונטל אחריות לתקיפת השיירה בגבול סוריה - עיראק: "יכולנו לא לדעת על השיירה, מה יש בה ואיפה - מתוך 25 משאיות. וגם לשם צריך לשלוח את הטייסים"
הרמטכ"ל אביב כוכבי נוטל אחריות על התקיפה בגבול סוריה-עיראק שיוחסה לישראל לפני מספר שבועות. כוכבי שנשא דברים בכנס השנתי לזכר אמנון ליפקין שחק, דיבר על יכולותיו המתקדמות של צה"ל, ואז התבטא באופן חריג על התקיפות המיוחסות לישראל בסוריה.
כוכבי אמר: "יכולנו לא לדעת לפני כמה שבועות על השיירה הסורית שעוברת מעיראק לסוריה, יכולנו לא לדעת מה יש בה ויכולנו לא לדעת שמתוך 25 משאיות, זו המשאית. משאית מספר 8 היא המשאית עם האמל"ח".
כוכבי הוסיף וציין כי גם אחרי שזיהו את המשאית: "צריך לשלוח לשם את הטייסים, הם צריכים לדעת להתחמק מטילי הקרקע-אוויר. אל תטעו יש מבצעים שיורים עליהם 30 או 40 טילי קרקע-אוויר, בשיא היה 70. הם צריכים לתקוף, הם צריכים לפגוע ולחזור. הם צריכים גם בחלק מהתקיפות לא להרוג את מי שלא צריך להרוג. אלה יכולות מאוד מתקדמות".
כזכור, העיתון ה'וול סטריט ג'ורנל' דיווח כי, ישראל ביצעה תקיפות אוויריות במזרח סוריה נגד שיירת כלי רכב החשודים בהברחת נשק איראני לאחר שחצתה את הגבול מעיראק.
המתקפה אירעה ליד אבו כמאל, עיירת גבול המשמשת לעתים קרובות כנקודת העברה של קבוצות מיליטנטיות עם קשרים לחיל משמרות המהפכה האסלאמית של איראן, מספר כלי רכב נהרסו ולפחות 10 בני אדם, כולל מספר לא ידוע של איראנים וחברי מיליציה עיראקית נהרגו. רשת אל ג'זירה דיווחה כי לפחות 14 נהרגו.
העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח מפי גורמים צבאיים ישראליים, שצה"ל עומד מאחורי תקיפת השיירה. לפי הדיווח השיירה נשאה אמל"ח ותחמושת, ולא רק דלק כפי שאיראן טוענת. הגורמים טענו על פי הציטוט של העיתון הסעודי כי "לאחר שאיראן ספגה תקיפות קשות שהובילו להשמדה של שיירות אמל"ח במספר שדות תעופה סוריים, במיוחד בנמל התעופה הבינלאומי של דמשק, הם חזרו להעביר ציוד בציר היבשתי".
הגורמים הישראליים הוסיפו, "איראן ניסתה להסוות את אמצעי הלחימה באמצעות שימוש בשיירה אזרחית בתקווה שזה יחמוק מעיני המודיעין הישראלי". לפי הגורמים, ההנחה בישראל, היא שהמשטר הסורי העביר בקשה להפסיק עם משלוחי הנשק כי "התקיפות הישראליות פגעו ברוב התעשיות הצבאיות הסוריות, אולם איראן מתעקשת להמשיך לשלוח ראשי קרב של טילים לתעשיות שלה בסוריה ולבנון, כדי להבטיח את המשך ייצור הטילים ושיפור דיוקם".