מגנים על הייצור הישראלי: המשרד מאריך את חסימת יבוא הנחושת

משרד הכלכלה החליט לחסום את השוק ליבוא כבלי נחושת מטורקיה ל-5 שנים נוספות על ידי המשך הטלת מס בשיעור של 14.5% | המשמעות היא שחברות ישראליות בענף ייהנו מהמשך שמירה על מחיר גבוה יותר, מאחר שכאשר מטילים מס גבוה - הרבה פחות משתלם לייבא מחו"ל

מגנים על הייצור הישראלי: המשרד מאריך את חסימת יבוא הנחושת
אילוסטרציה צילום: unsplash

מנהל מינהל יבוא והממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה, דני טל, פרסם אמש את ממצאי חקירתו לפיה, המשך היבוא במחירי היצף של כבלי נחושת למתח נמוך מטורקיה, מאיים על קיומו של מפעל סינרג'י בשדרות ולפיכך ממליץ הממונה להאריך את היטל ההיצף (חסימת יבוא) בחמש שנים נוספות.

עם זאת, ממליץ הממונה לפטור את חברת פאמוקלה קבלו הטורקית מההיטל, זאת לאחר שנמצא כי שיעור ההיצף של מוצריה נמוך מאוד. כן ממליץ להקטין את שיעור ההיטל ממוצריה של חברת הסליק קבלו ל- 7.6% בלבד, לאחר שזו היתה חייבת בהיטל בשיעור 14.5% בשנים האחרונות. יתר החברות הטורקיות ימשיכו להיות חייבות בהיטל היצף של 14.5%.

יבוא בהיצף הנו פרקטיקה האסורה על פי החוק הישראלי והבינלאומי. להבדיל מיבוא זול הנהנה מיתרונות תחרותיים של היצרנים במדינה המייצרת, יבוא בהיצף הינו יבוא המגיע מתחת למחירו במדינת המקור או מתחת לעלויות הייצור. הוא זמני במהותו, פוגע בתחרות לטווח ארוך ולכן גם אסור על פי החוק. יבוא בהיצף מוגדר כ"סחר לא הוגן" ולפי אמנת ההיצף של ה-WTO, רשאית המדינה לגונן על התעשייה המקומית שלה כנגד יבוא שכזה בדרך של הטלת היטל היצף, המשווה את מחיר היבוא למחיר המשקף תחרות הוגנת.

ממצאי החקירה הועברו אמש לחברי הוועדה המייעצת לשר הכלכלה אשר יבחנו אותם ויעבירו את המלצתם לאחר ביצוע שימוע פומבי לצדדים לחקירה.

מצבה העסקי של חברת סינרג'י בשדרות, השתפר מאוד בשנים האחרונות לאחר הטלת היטל ההיצף וקיים חשש ממשי להישנות הנזק למפעל ופגיעה ארוכת טווח לתחרות בענף כתוצאה ממכירת כבלי נחושת במחירי היצף.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art