סדר בסל הקניות: רשימת החברות שהעלו החודש את מחירי המזון

מנתוני סל יוקר המחיה ה- 8 של המועצה לצרכנות עולה כי סה"כ נרשמה עלית מחירים ממוצעת של יותר מ 7% מהתקופה המקבילה אשתקד | תשומת לב מודגשת לעלייה של 15% במחירי הביצים בחודש האחרון ובעלייה של 22% משנה שעברה

סדר בסל הקניות: רשימת החברות שהעלו החודש את מחירי המזון
אילוסטרציה צילום: unsplash

המועצה לצרכנות מפרסמת את הבדיקה החודשית המקיפה, מס' 8 (הכוללת הפעם סל של 825 מוצרים) ומגלה בכמה עלה לנו הסל מתחילת השנה, וכמה שילמנו על אותו הסל בפברואר 2022. 

הממצאים מאשרים מידי חודש וגם הפעם, את מה שכולנו מרגישים יותר ויותר בכיס: עלייה ממוצעת (קבועה כמעט) של אחוז בחודש, וכבר שיא של עליית מחירים בשיעור של 7% באותו הסל רק שנה אחת קודם, בפברואר 2022 . 

ביצים – המועצה ראתה עלייה ממוצעת של כ- 15% בחודש האחרון. ובעלייה של 22% משנה שעברה 

מוצרי הדגנים של סוגת (בורגול ,חיטה גריסי פנינה ,קינואה, כוסמת) נצפתה עלייה ממוצעת של כ- 7% מהחודש הקודם, ובעלייה של 17% משנה שעברה 

נדגיש כי בבדיקה רחבה של כלל יצרני דגני הבוקר / קורנפלקס בקרב כלל היצרנים אותרה עלייה של 10 אחוז "בלבד" משנה שעברה.  

עם סיום מבצעי טו בשבט נצפתה עלייה במחירי הפיצוחים והפירות היבשים. עלייה ממוצעת של כ- 5% במחירי הפיצוחים מבדיקת המחירים בחג עצמו. ובעלייה של 12% משנה שעברה 

גם במחירי הפירות היבשים נצפתה עלייה ממוצעת של כ- 4% בהשוואה למחירם בט"ו בשבט, ועליה של 18 אחוז משנה שעברה. 

עליות מחירים חריגות של יצרנים:

שטראוס – אחלה העלו את מחירי הסלטים ב 13% מהחודש שעבר (25.1.2023). ובסה"כ העלו את המחיר משנה שעברה ב לא פחות מ 18% 

ש. שסטוביץ - מאסטר שף העלו בממוצע, מהחודש הקודם ב - 11% (25.1.2023). אך בהשוואה לשנה שעברה רק ב 4% 

זוגלובק העלתה בממוצע ב - 5% מהחודש הקודם, (25.1.2023). ובעלייה של 10% משנה שעברה 

סוגת העלו בממוצע מהחודש הקודם ב 3% (25.1.2023). ובעלייה של 10% משנה שעברה.

התחרות בין רשתות המזון - אותו מוצר- יותר יקר. 

התחרות בין רשתות המזון אינה משוכללת דיה ולבטח אינה משתרעת על כל הקטגוריות הנמכרות במרכולים. אך יחד עם זאת במוצרים רבים הפרש המחיר לאותו מוצר בדיוק ברשתות השונות הגיע הפעם ל-100 ₪ לפריט. 

סכיני גילוח 5 להבים לגבר לידית קבועה ג'ילט פיוזן 12 יחידות- נמכרים ברשת ויקטורי ב 191.7 אם תקנו אותם סכינים ברשת מחסני השוק, תשלמו 91.7. 100 ₪ חיסכון. (92 %).

תמ"ל על בסיס חלב שלב 2 גולד סימילאק 700 גרם נמכר ברשת ילו במחיר של - 94.9 ₪. אם לא תקנו "על הדרך" תחסכו 40 ₪ ותשלמו 55 ₪ ברשתות יוחננוף ורמי לוי. (72 %).

על אבקת כביסה ורדים לבנים אריאל 8 קילו- תשלמו ברשת היפר כהן 59.9 ₪ , לעומת 24.9 ₪ ברשת אושר עד. חיסכון של 35 ₪ (72 %).

איפה הסל הזול ביותר?

מתוך 825 הורכב סל של 770 מוצרים (הנפוצים יותר ברשתות).  

המחירים נבדקו בממוצע רשתי, לצרכי ההשוואה נלקחו רשתות שהכילו לפחות ~ 80% מסך המוצרים (600 מתוך 770). כאשר מוצר לא נמצא בכל הרשת , נלקח לגביו המחיר הממוצע של שאר הרשתות שנבדקו . 

הרשת הזולה רמי לוי. היקרות: מגה בעיר ושופרסל אקספרס ההפרש ביניהן: 18% . 

ההפרש בין הרשת העירונית הזולה ביותר מחסני השוק בסיטי, והיקרות ביותר מגה בעיר ושופרסל אקספרס עומד על -9%.

פער המחירים בין רשת הדיסקאונט הזולה ביותר רמי לוי והיקרה ביותר טיב טעם -13%.

המועצה לצרכנות: "הממצאים המראים באופן עקבי פערי מחירים של עשרות אחוזים במחירי סכיני הגילוח, מזון לתינוקות ואבקות כביסה מחזקים בכל פעם את חשיבות השוואת המחיר לצרכן, ואת הבחירה שלנו לרכוש במחיר הזול. חשוב לדעת כי אלו מוצרים ש"מועדים לפורענות" ויש להעדיף לרכוש אותם במקומות שמציעים לנו את המחיר הזול, ללא התניית קנייה. במקביל, פתיחת שוק היבוא תכניס את אותם המוצרים במחיר זול יותר ותגביר את התחרות". 

יוקר המחיה ניתן למיתון ושליטה באמצעותנו הצרכנים. אסור להסכים להעלאות מחיר חריגות של יצרנים או רשתות.. בדקו, נסו מוצרים זולים יותר.. פערי המחיר עצומים, ועולים על שיעור האינפלציה. כלומר ניתן לנטרל את עליות המחירים באמצעות בחירה נכונה של המוצר ומקום הקניה. הצבעה ברגליים (במקרה שלנו בידיים המושטות למדף) והימנעות מקניה של מוצר שמחירו עלה באופן חריג, תגרום ליצרן או לרשת לחשוב פעמיים כשיראו את המוצר נשאר על המדף".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art