יצוין כי הסקר, התקיים ב־9־8 במרץ, והשתתפו בו 507 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט. הוא בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים כאחד, כאשר טעות הדגימה המרבית היא 4.3%.
סקר מנדטים חדש: זו התוצאה לו הבחירות היות מתקיימות היום
על פי הסקר, הקואליציה מאבדת גובה וזוכה ל-56 מנדטים לעומת 64 שיש לה כיום. זה השבוע השני ברציפות. הסקר מגיע ברקע הסערה סביב הרפורמה המשפטית. מפלגת הליכוד שמובילה את הרפורמה הייתה נחלשת ב-5 מנדטים. לפניכם התוצאות המלאות
ברקע הסערה הציבורית סביב הרפורמה במערכת המשפט, סקר מנדטים חדש מצביע על היחלשות של הקואליציה מול האופוזיציה. הסקר פורסם ב'מעריב סופהשבוע' ונערך על ידי ד"ר מנחם לזר, מנהל מכון 'פאנלס פוליטיקס'.
על פי הסקר הליכוד, בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, המפלגה שמובילה בימים אלו את הרפורמה המשפטית, הייתה זוכה ל-27 מנדטים לעומת 32 שיש לה כיום. מפלגת יש עתיד בראשות ראש האופוזיציה יאיר לפיד הייתה ל-25 מנדטים מול ה-24 בהן היא מחזיקה בכנסת הנוכחית.
מפלגת המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ הייתה מתחזקת בשני מנדטים ועולה ל- 14 מנדטים. מפלגת ש"ס בראשות אריה דרעי הייתה נחלשת במנדט וזוכה ל-10 מושבים.
מפלגת עוצמה יהודית בראשות השר איתמר בן גביר שנמצא בעין הסערה הן בגלל ההפגנות והן בשל המצב הביטחוני הייתה זוכה ל-7 מנדטים בכנסת. מפלגת יהדות התורה על פי הסקר, לא הייתה מושפעת מהסערה והיא שומרת על כוחה עם 7 מנדטים.
גם מפלגת ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן שומרת על כוחה עם 6 מנדטים. מפלגת הציונות הדתית בראשות שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הייתה זוכה ב-5 מנדטים.
מפלגת חד"ש תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי הייתה שומרת על כוחה עם 5 מנדטים ואילו מפלגת רע"מ בראשות מנסור עבאס הייתה נחלשת במנדט ל-4.
על פי הסקר שתי מפלגות השמאל הוותיקות שנאבקות באחוז החסימה היו עוברות אותו וזוכות ל-4 מנדטים כל אחת.
מתמונת הגושים על פי תוצאות הסקר עולה כי גוש הימין שזכה בבחירות האחרונות ל-64 מנדטים מאבד מאות אלפי מצביעים ויורד ל-56 מנדטים בלבד. האופוזיציה מתחזקת ל-60 מנדטים ותוכל להקים ממשלה רק בגוש חוסם עם מפלגת חד"ש תע"ל.