לצד דאע"ש ואל-קעידה: צה"ל יוכנס ל"רשימה השחורה" של האו"ם?
טיוטת דו"ח שחוברה על-ידי שליחה מיוחדת של מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, בוחנת האם ועד כמה ישראל וצה"ל פוגעים בילדים פלסטינים. לפי הנתונים, ישראל הרגה לכאורה כ-50 ילדים פלסטינים ב-2022. הגורמים העיקריים: אש חיה, תקיפות בעזה וכדורי גומי
חשש בישראל שצה"ל ייכנס בקרוב לרשימה השחורה של האו"ם לצד דאע"ש ואל-קאעידה. על פי טיוטת הדו"ח שגובשה באו"ם, ישראל פוגעת בילדים פלסטינים. בישראל, מטבע הדברים, מודאגים מאוד מהדו"ח. כך דיווחה הכתבת המדינית של חדשות 13, מוריה אסרף וולברג.
הדו"ח חובר על-ידי שליחה מיוחדת של מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, והוא בוחן האם ועד כמה ישראל וצה"ל פוגעים בילדים מתחת לגיל 18 - מה שמלכתחילה מטה את הנתונים נגד ישראל.
מעיקרי הדו"ח החריף שהוגש לירושלים בשבועות האחרונים עולה כי ישראל הרגה לכאורה כ-50 ילדים פלסטינים ב-2022. הגורמים העיקריים: אש חיה, תקיפות בעזה וכדורי גומי.
בנוסף, נטען כי למעלה מ-800 בני נוער וילדים פלסטינים נעצרו על-ידי הכוחות הישראלים, כשמעט יותר מ-80 טענו שעבררו התעללות. רובם מדברים על אלימות פיזית. עוד נתון לכאורה בעייתי: ישראל דחתה למעלה מ-1,800 בקשות יציאה לבית חולים לשם טיפולים רפואיים עבור ילדים.
במשרד החוץ גיבשו תגובה על טיוטת הדו"ח, שמתפרסת על פני שלושה עמודים, וטוענים בין היתר כי חלק ניכר מאותם ילדים פלסטינים שנהרגו או נעצרו הם חברים בארגוני טרור, היו שותפים בפעולות טרור או הפרות סדר.
העובדה הזו, יודגש, נעדרת מהדו"ח, כמו גם ספירה מאוד מצומצמת של קורבנות ישראלים קטינים. האו"ם גם בוחן את ישראל בפרמטרים שהוא לא בוחן אף מדינה אחרת. למשל: הוא מתייחס לגז מדמיע כפגיעה – מה שמעלה באופן משמעותי את מספר הנפגעים.
כעת ממתינים בירושלים להכרעתו של מזכ"ל האו"ם, שיקבע אם ישראל תיכנס לאותה "רשימה שחורה" של מדינות שהצבא שלהם מוגדר ככזה שפוגע בילדים באזורי סכסוך.
יש לדבר השלכות מרחיקות לכת מבחינת הלגיטימציה לתנועות החרם ולגופים האנטי-ישראלים. ברשימה הזאת נמצאות, לשם השוואה, סוריה ועיראק.