האבטלה בנתון נמוך במיוחד | 70,000 משרות לא מאוישות
לאחר שעמד על 3.3% במרץ ו-3.7% בפברואר, בחודש אפריל ירד אחוז המובטלים ל3.1% כך עולה מנתוני הלמ"ס | שיעור המובטלים בתוספת מי שהתייאש מחיפוש העבודה ירד אף הוא ועומד על 4.1%.
נתונים שפרסמה היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי שיעור המובטלים ירד באופן משמעותי ל-3.1 %, ובמספרים מוחלטים מדובר על כ-138,000 לא מועסקים. זאת לעומת 3.3% במרץ, 3.7% בפברואר, 4.1% בינואר ו-4.3% בדצמבר. מדובר בשיעור אבטלה נמוך באופן יחסי לכל מדינות העולם. נתון זה הינו הנמוך ביותר מזה שנתיים.
חשוב לציין כי שיעור המועסקים יחסית לשיעור המועסקים לפני הקורונה, גם הוא נמוך. מעל כל אלו מרחפת העובדה שעדיין יש בישראל כ-70,000 משרות שאינן מאוישות. את הפער הזה חשים משתמשי התחבורה הציבורית בדמות מחסור בנהגי אוטובוס, התורים בנתב"ג שישתרכו בקיץ הקרוב ועוד משרות רבות להן יש היצע גדול אך אין ביקוש.
חשוב לצין שרמת שיעור האבטלה בישראל מודדת את אחוז השינוי בכוח העבודה שאינו עובד אך מחפש עבודה באופן פעיל. תוצאה נמוכה מהצפוי, כפי שהתקבלה, יכולה להשפיע בצורה חיובית על השקל בשל ירידה בשער הדולר. הסיבה לכך היא שכח הקניה של השקל יותר חזק מפני שיש יותר אנשים עובדים שיש להם משכורת בשקלים והם יכולים להרשות לעצמם לקנות מוצרים.