סקר מנדטים חדש: הליכוד במגמת עלייה, גנץ ממשיך להיחלש
כבר לא על הגל: ברקע סיום המבצע הצבאי במחנה הפליטים ג'נין והמשך החקיקה המשפטית, על פי סקר מנדטים חדש שפורסם הבוקר מפלגת הליכוד בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזרת להוביל וגנץ ממשיך להיחלש. גוש הימין על פי הסקר עולה גם הוא ל-55 מנדטים
לאחר שמפלגת המחנה הממלכתי בראשות היו"ר בני גנץ הובילה בבטחה במשך מספר חודשים על הליכוד, מפלגת השלטון בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזרת להוביל וגנץ ממשיך להיחלש.
על פי סקר שפורסם ב'מעריב' עולה כי מגמת ההתחזקות של הליכוד, במקביל להיחלשות המחנה הממלכתי, מגיעה לשיא בסקר הנוכחי, כאשר נתניהו עוקף את גנץ לראשונה זה שלושה וחצי חודשים, ומוביל עליו בפער של 3 מנדטים. הסקר נערך על ידי מכון לזר מחקרים בראשותו של ד"ר מנחם לזר.
הסקר האחרון שבו הליכוד הובילה על פני המחנה הממלכתי היה ב־23 במרץ. נראה כי המשך חקיקת הרפורמה המשפטית מחד והתעצמות המחאה מהצד השני, מובילים להיחלשות כוחה של המחנה הממלכתי, שהובילה את דגל ההידברות.
התחזקות מפלגת הליכוד גורמת גם לשינויים במפת הגושים. עזכור, לפני שלושה שבועות זכו מפלגות האופוזיציה ל־69 מנדטים (58 בניכוי חד"ש־תע"ל ורע"ם), וכעת על פי הסקר, 4 מנדטים עברו בחזרה למפלגות הקואליציה.
בתשובה לשאלה "אילו היו מתקיימות היום בחירות חדשות לכנסת, למי היית מצביע?", היו התשובות: הליכוד בראשות בנימין נתניהו – 29 מנדטים לעומת 27 מנדטים בסקר הקודם, המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ, גדעון סער וגדי איזנקוט עם 26 מנדטים לעומת 28 בסקרר הקודם.
יש עתיד בראשות יאיר לפיד עולה ל-20 מנדטים לעומת 19 מנדטים בסקר הקודם, ש"ס בראשות אריה דרעי עם 9 מנדטים כמו בסקר הקודם, יהדות התורה יציבה אף היא עם 7 מנדטים.
חד"ש־תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי יורדת ל-5 מנדטים לעומת 6 בסקר הקודם, ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן יציבה עם 5 מנדטים, הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' יציבה אף היא עם 5 מנדטים.
רע"ם בראשות מנסור עבאס מקבלת גם היא 5 מנדטים כמו בסקר האחרון, וכך גם עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר עם 5 מנדטים כמו בסקר האחרון. מרצ על סף אחוז החסימה עם 4 מנדטים כמו בסקר הקודם.
העבודה ובל"ד ממשיכות להיות רחוקות מאחוז החסימה. העבודה מקבלת בסקר הנוכחי רק 1.4%, לעומת 1.7% בסקר הקודם, ובל"ד מקבלת 2.1%, לעומת 1.9% בסקר הקודם.
מפת הגושים: מפלגות הקואליציה מקבלות בסקר הנוכחי 55 מנדטים, לעומת 53 מנדטים בסקר הקודם. מנגד מפלגות האופוזיציה – 65 (כולל 10 מנדטים לחד"ש־תע"ל ורע"ם), לעומת 67 בסקר הקודם.
בסקר האינטרנטי, שנערך ב־5 ביולי, השתתפו 517 משתתפים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18, יהודים וערבים כאחד. טעות הדגימה המרבית עומדת על 4.3%.