סקר מנדטים חדש: מפלגת המחאה זוכה לנתון דו ספרתי
סקר מנדטים חדש מעלה כי מיזוג הבית היהודי והציונות הדתית מעלה את מפלגתו של שר האוצר במנדט אחד. במקביל, מהסקר עולה כי במידה ותקום מפלגת מחאה היא תגרוף מנדטים רבים בעיקר על חשבון יש עתיד והמחנה הממלכתי
ברקע האיחוד בין מפלגת הציונות הדתית למפלגת הבית היהודי סקר 'מעריב' מעלה כי המיזוג של שתי המפלגות מניב 6 מנדטים – אחד יותר לעומת מה שקיבלה מפלגתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בסקר הקודם.
מהפילוח עולה כי חלק מהמנדט הנוסף מגיע מאנשים שהצביעו בבחירות האחרונות למחנה הממלכתי, ובחלקו מאלו שהצביעו לבית היהודי.
עוד עולה מהסקר כי בעקבות איחוד שכזה, הליכוד עולה במנדט והמחנה הממלכתי יורדת במנדט - ובכך מצטמצם הפער ביניהן למנדט אחד בלבד, לעומת 3 מנדטים בסקר הקודם.
בעקבות האיחוד גוש הקואליציה מתחזק במנדט ל־54 - לאחר השפל של 52 מנדטים בסקר הקודם, בעוד לגוש האופוזיציה יש רוב של 66 מנדטים.
בתשובה לשאלה: בעקבות המיזוג בין מפלגות הציונות הדתית והבית היהודי למפלגה אחת, אילו היו מתקיימות היום בחירות חדשות, למי היית מצביע? – התשובות היו: המחנה הממלכתי – 29 מנדטים, הליכוד – 28, יש עתיד – 16.
ש"ס – 9, יהדות התורה – 7, מפלגה דתית לאומית-הציונות הדתית – 6, ישראל ביתנו - 6, רע"ם – 5, מרצ – 5, חד"ש־תע"ל – 5, עוצמה יהודית – 4.
המפלגות שאינן עוברות את אחוז החסימה: בל"ד עם 2.2%, והעבודה עם 1.8% בלבד.
תרחיש נוסף שנבדק בסקר הוא מה קורה אם כמה מפלגת מחאה והתוצאה היא שמפלגה כזאת זוכה ב־11 מנדטים, כאשר רובם מגיעים ממצביעי המחנה הממלכתי ויש עתיד, שיורדות ב־3 מנדטים כל אחת.
עם זאת, מנדט אחד נוסף מגיע מהליכוד. בתרחיש כזה זוכה האופוזיציה הנוכחית לרוב של 68 לעומת 52 מנדטים בלבד לקואליציה.
בתשובה לשאלה - אם לקראת הבחירות הבאות הייתה קמה מפלגת מחאה, למי היית מצביע? – התשובות היו: הליכוד – 27, המחנה הממלכתי – 25, יש עתיד – 13, מפלגת מחאה – 11.
ש"ס – 9, יהדות התורה – 7, מפלגה דתית לאומית-הציונות הדתית – 5, ישראל ביתנו – 5, חד"ש־תע"ל – 5, רע"ם בראשות מנסור עבאס – 5, עוצמה יהודית - 4, מרצ – 4.
מפלגת העבודה, ממשיכה להיות מתחת לאחוז החסימה, ואף נחלשת בעוד כחצי אחוז (1.3%), ובל"ד נחלשת ביותר מחצי אחוז (1.6%).
הסקר שפורסם הבוקר ב'מעריב' נערך על ידי מכון "לזר מחקרים" בראשות ד"ר מנחם לזר.
בסקר האינטרנטי, שהתקיים ב־9־10 באוגוסט, השתתפו 511 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים באחד. טעות הדגימה המרבית בסקר עומדת על 4.3%.