הנחיות פיקוד העורף לשבת בצל המלחמה
מתארחים בשבת? עם הגעתכם למקום, בדקו מה המרחב המוגן וודאו מהו זמן ההתגוננות באזור ושאתם יכולים להגיע אליו בזמן העומד לרשותכם | השאירו גל שקט | בעת הגעה לבית הכנסת, בדקו מבעוד מועד מה המרחב המוגן עוד בטרם התפילה. תכננו מראש את דרכי ההגעה למרחב המוגן ולפנות מכשולים וחפצים שעלולים להפריע ולגרום לנפילות ופציעות
אנו מצויים בעת מלחמה, בשל המצב, יש חשיבות רבה להיערך למקרה של קבלת התרעה על ירי רקטות גם במהלך השבת. זכרו - היערכות נכונה והכרת ההנחיות - מצילים חיים.
על פי הנחיית פיקוד העורף, על כל אחד ואחת מאיתנו נדרש לנהוג באחריות ולדעת כיצד לפעול כדי להגן על חיינו. בקבלת התרעה, יש להיכנס למרחב ולשהות בו 10 דקות! זכרו! מטח רקטות עלול להימשך זמן מה, ולכלול מספר רב של רקטות המשוגרות בהדרגה' הזמן שלוקח לשברי היירוט ליפול על הקרקע עלול להימשך דקות ארוכות ויש להמתין לחלוף הסכנה.
יש להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות ולהנחות את בני הבית כיצד לפעול בעת ההתראה ולוודא שכול בני המשפחה מכירים את המרחב המוגן אליו ניתן להגיע בזמן.
יש לוודא כי בני המשפחה יודעים מה עליהם לעשות בעת קבלת התרעה כשהם מחוץ לבית, במרחב הפתוח, בעת נסיעה ברכב, בבתי הכנסת ובישיבות ובכל מקום בו הם נמצאים - תרגלו ושננו זאת עם ילדכם, זה חשוב וזה מציל חיים. את כל המידע ניתן לקבל בקוו הייעודי של פיקוד העורף לציבור החרדי 104 שלוחה 6
בהוראת מרנן ורבנן האדמו"רים וראשי הישיבות, חל חיוב מוחלט להישמע להוראות פיקוד העורף, להרבות בתורה ולהתפלל לשלום אחינו בית ישראל די בכל אתר ואתר.
התרעות פיקוד העורף ניתנות באופן מאוד ממוקד במטרה לצמצם את כמות ההתרעות הלא רלוונטיות ולאפשר שגרת חיים גם במצב חירום.
בישראל קיימים כיום אזורי התרעה רבים ומדויקים, ההתרעה מאוד ממוקדת ומדויקת ומחייבת את התושבים להתייחס ברצינות להתרעה המתקבלת באזורכם ולא להיכנס לשאננות.
איך בחורים את המקום הכי מוגן?
הנחיות פיקוד העורף מאפשרות לכל אחד לבחור מרחב מוגן על פי העיקרון של 'הכי מוגן שיש', תוך התחשבות במיגון הקיים, להלן סדר העדיפות לבחירת המרחב המוגן.
ממ"ד: (מרחב מוגן דירתי) או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) – הם הבחירה המועדפת.
מקלט: מקלט בבניין משותף – בתנאי שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות העומד לרשותנו.
מקלט ציבורי – בתנאי שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות העומד לרשותנו. יש לוודא מהו זמן ההתגוננות באזורכם.
חדר מדרגות פנימי – ללא קירות חיצוניים, חלונות ופתחים – יש לעדיף לשהות בגרם המדרגות של הקומה האמצעית.
חדר פנימי מוגן – אם אין ממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר מדרגות פנימי, יש לבחור כמרחב מוגן בחדר פנימי מוגן עם כמה שפחות קירות חיצוניים, חלונות ופתחים. יש לשבת צמוד לקיר פנימי, מתחת לקו חלונות ולא מול הדלת. חשוב לדעת כי יש מקומות שאינם יכולים לשמש כמרחב מוגן – אין לבחור מקלחת או שירותים ויש להתרחק מקרמיקה, חרסינות וזכוכיות שיכולות להתנפץ.
אתם בהליכה בחוץ?
יש לשכב על הקרקע, למרות שהבגדים עלולים להתלכלך, ולהגן באמצעות הידיים על הראש. זה מקטין את הסיכוי לפגיעה מרסיסים והמציאות הוכיחה שזה מציל חיים, פשוטו כמשמעו!
גל שקט בשבת
ודאו שיש לכם אמצעי לקבלת התרעות, במהלך השבת, תחנות 'קול חי' ו'קול ברמה' וכאן מורשת, פועלות במתכנות "גל שקט" וישמיעו התרעה רק בזמן אמת.
יש להקפיד להשאיר את האמצעים לקבלת התרעות פועלים במהלך השבת.
הכנת המרחב המוגן בערב שבת, פנו את דרכי הגישה למרחב המוגן, השאירו בו אור דולק ודאגו למלאי מים ומזון יבש.
בבניינים ובמקלטים ציבוריים - ודאו כי האורות בחדר המדרגות ובמקלט פועלים במשך כל השבת.
מתארחים בשבת?
עם הגעתכם למקום, בדקו מה המרחב המוגן וודאו מהו זמן ההתגוננות באזור ושאתם יכולים להגיע אליו בזמן העומד לרשותכם.
הנחיות להתקהלות.
בערים ובמקומות בהם ישנה הנחיה המגבילה התקהלות של מספר אנשים - יש להקפיד על ההנחיות.
קבלת התרעה בבית הכנסת.
בבית הכנסת ובבית המדרש מגיבים להתרעות, בבטחה ובאחריות, בעת הגעה לבית הכנסת, בדקו מבעוד מועד מה המרחב המוגן עוד בטרם התפילה. תכננו מראש את דרכי ההגעה למרחב המוגן ולפנות מכשולים וחפצים שעלולים להפריע ולגרום לנפילות ופציעות.
מתפללים רבים בבית הכנסת.
אם כולם ינסו להגיע בבת אחת למרחב המוגן, עלול להיווצר דוחק ועומס על דרכי היציאה שעלול להוביל לרמיסה ולפציעות חלילה.
לכן אם לא ניתן לצאת למרחב מוגן בבטחה, יש להעדיף הישארות במקום, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
אם אין אפשרות לשכב על הקרקע יש להתכופף עד כמה שניתן ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
גם כשאנו נמצאים בבית הכנסת, באמצע תפילה או לימוד, יש להיות ערניים ומוכנים להגיב בזמן בעת קבלת התרעה. פיקוח נפש!