מנין העזתים שנעצרו בשטח ישראל מתחילת הלחימה
אלפי עזתים נתפסו בישראל מתחילת הלחימה ומוחזקים במתקנים ביטחוניים. חלק מהעצורים היו פועלים בעלי היתר עבודה ואחרים שב"חים. בישראל מתלבטים מה לעשות איתם כשהלחימה נמשכת והמעברים סגורים לחלוטין
כוחות הביטחון, משטרה ושב"כ, עצרו מאז שנפתחה המלחמה כ-3,000 תושבי עזה בתחומי מדינת ישראל. כך פורסם ב'כאן 11'. חלק מהעצורים הם פועלים בעלי היתר עבודה ואחרים הם שוהים בלתי חוקיים.
בגלל המלחמה בעזה, העצורים נלקחו למתקנים ביטחוניים תחת שמירה הדוקה של כוחות הביטחון. בישראל יש דילמה מה לעשות איתם, כשמצד אחד לא ניתן לשחררם ללא פיקוח בישראל מחשש שייקחו חלק במלחמה לטובת חמאס ועזה, ומצד שני לא ניתן לשחררם לעזה בגלל הלחימה ובגלל שמעבר ארז נהרס כליל. לנושא אין פתרון שנראה באופק.
בתוך כך, פורסם ב'כלכליסט', כי החל מיום ראשון הקרוב מספר רב של רשויות מקומיות יאשרו את המשך הפעילות באתרי הבניה בשטחם, האישור מגיע לאחר שבועיים בהם האתרים לא עבדו מאז החלה הלחימה ושבוע קודם בהם האתרים דממו בזמן חג הסוכות.
רשימת הרשויות בהן לא הורשו פועלים לשוב לעבודה עד עתה ארוכה וכוללת את הערים בת ים, גבעתיים, גבעת שמואל, חולון, חריש, יהוד, כרמיאל, נס ציונה, פתח תקווה, ראשון לציון, רחובות, רמת גן, רמת השרון ותל אביב.
כאמור, החל מיום ראשון הקרוב ניתן יהיה לשוב ולעבוד ללא הנחיות מיוחדות מצד פיקוד העורף. בחלק מהרשויות הפועלים ישובו תחת תנאים שהרשויות מציבות כמו הגשת בקשה ע"י מנהל אתר הבניה לצורך קבלת אישור, הצבת מאבטח חמוש בכל אתר ועוד.
בעיר בני ברק הגדלו לעשות והעירייה דורשת את שמות הפועלים מראש במטרה לבדוק כי הם אכן לא מביאים איתם פוטנציאל לפעולות טרור.
עם זאת, לא כל הערים מאשרות את פעילות אתרי הבניה. בערים בת ים גבעתיים, גדרה, יבנה, יהוד, כרמיאל, נס ציונה, פתח תקווה, קרית ביאליק, ראש העין ורמת גן - העובדים יישארו בבתיהם.