וול סטריט בחרדה: המלחמה בעזה תביא למיתון עולמי
מנכ"ל הבנק הגדול בארה"ב ומנכ"ל החברה הגדולה בעולם לניהול נכסים חושש מפני השפעה לרעה של המלחמה בין ישראל וחמאס על הכלכלה העולמית
חרדה בקרב בנקאי וול סטריט מפני ההתרחבות של מלחמת ישראל עזה וההשפעה שלה על הכלכלה העולמית. בריאיון לעיתון סנדיי טיימס אמר ארי פינק מנכ"ל בלאקרוק החברה הגדולה בעולם לניהול נכסים, אמש כי "השילוב בין מתקפת החמאס, התגובה הישראלית בעזה והפלישה הרוסית לאוקראינה בשנה שעברה, דחפו את העולם קרוב יותר לעתיד שונה לגמרי".
עוד אמר כי "סיכונים גיאופוליטיים הם מרכיב מרכזי בעיצוב החיים שלנו. ויש יותר חששות ברחבי העולם, ופחות תקווה. העלייה הזו בחששות גורמת להאטה בצריכה ובהוצאות. כלומר, בטווח הארוך חששות גורם למיתון. אם החשש יימשך הסבירות למיתון באירופה עולה וכך גם הסבירות למיתון בארה"ב".
ג'יימי דיימון מנכ"ל ג'יי.פי מורגן, הבנק הגדול בארה"ב, אמר באותו ראיון כי "השילוב בין המלחמה של ישראל בחמאס והמלחמה באוקראינה הוא די מפחיד ולא מקובל". הוא הוסיף על כך בתחזית קודרת ואמר כי "מה שקורה כעת בחזית הגיאופוליטית זה הדבר החשוב ביותר עבור עתיד העולם – חירות, דמוקרטיה, מזון, אנרגיה והגירה". בשל הלחימה, הבנק שהוא עומד בראשותו ביקש יותר מ-200 עובדים בישראל לעבוד מהבית.
על אף שישראל ורצועת עזה אינן יצרניות נפט משמעותיות, השווקים עוקבים בדריכות מחשש שהמלחמה עלולה להוביל לאי יציבות אזורית רחבה יותר. המזרח התיכון הוא ביתם של כמה מיצרניות הנפט הגדולות בעולם, כולל איראן וסעודיה, כמו גם נתיבי מעבר מרכזיים כמו מיצר הורמוז, הידוע כ"טבעת הנפט" החשובה בעולם.
עם זאת, למרות שהרבה יהיה תלוי איך תימשך המלחמה, אנליסטים אומרים שההשפעה המיידית על מחירי האנרגיה צפויה להיות מוגבלת. בניגוד לעלייה במחירי הנפט בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה בשנה שעברה, הלחימה לא מערבת ישירות מדינות מייצרות נפט. בנק מורגן סטנלי אמר בהודעה כי הסיכון בטווח הקרוב לאספקת הנפט היה נמוך, אך זה עשוי להשתנות אם הסכסוך יתפשט למדינות אחרות.