סערה בדיון על הכנסת הפועלים הפלסטינים: "בדקתם כמה ילדים היו לנוחבות?"

סערה בישיבת הקבינט בדיון על הכנסת הפועלים הפלסטינים מיו"ש לישראל. סמוטריץ' לראש המל"ל: "את המציאות הכלכלית בישראל משרד האוצר הוא זה שצריך להציג". בן גביר: "אתם בדקתם כמה ילדים היו לנוחבות שנכנסו ועשו את הטבח?"

סערה בדיון על הכנסת הפועלים הפלסטינים: "בדקתם כמה ילדים היו לנוחבות?"
ישיבת קבינט המדיני בטחוני צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

במהלך ישיבת הקבינט המדיני ביטחוני שמערך אמש (שני) בקרייה בתל אביב התפתח עימות סוער בדיון על הכנסת הפועלים הפלסטינים מיו"ש לישראל.

ראש המל"ל צחי הנגבי: רוצה לסקור את המציאות הכלכלית של התושבים. ואת המציאות הכלכלית בישראל. יש לנו בעיה בקבלנים, יש לנו בעיה בחקלאות".

השר סמוטריץ': "לא מקובל עליי. את המציאות הכלכלית בישראל משרד האוצר הוא זה שצריך להציג. מל"ל זה גוף ביטחוני והשאלה הכלכלית בישראל קשורה לאוצר, או לשר החקלאות, או השיכון, או הכלכלה".

ראש המל"ל התעקש להמשיך בסקירה.

בסוף הסקירה השר סמוטריץ' נותן סקירה משלו "שר השיכון אומר שאנחנו יכולים להתמודד בלי כניסתם וגם שר הכלכלה. אני לא אומר שזה פשוט אבל אפשר להסתדר בלעדיהם". סמוטריץ הציג כמה הצעות של הזדמנות לצמיחה, ומציג תוכניות שיאפשרו להסתדר בלעדיהם.

השר בן גביר: "שמענו כאן סקירה משר האוצר שמסביר בהרחבה דברים שמשכנעים שאפשר להסתדר כלכלית בלי הפועלים. השתכנעתי שזה דווקא טוב למשק, אבל גם אם לא הייתי משתכנע, מה שעומד בפניי בכל הדיווחים שאני מקבל מצוות המאבק להסתה, מאות ניטורים, מקרים רבים של הסתה מצד דרשנים, תקשורת ששוטפת לתושבי הרש"פ את המוח ושימו לב מה אומרים הבכירים אצלם ג'יבריל רג'וב טען לערוץ מצרי שרצח תושבי העוטף היה "בגדר תגובה טבעית לדיכוי" וכן ש"ההתפרצות הבאה תתרחש בגדה". יש לא מעט קטעי עיתונות, תקשורת, אני לא אומר שכולם באים לרצוח, אבל כולם חשופים להסתה".

בן גביר הוסיף: "אני דיברתי כאן לאורך כל תשעת החודשים האחרונים נגד כניסת פועלים מעזה, היה כאן מי שזלזל, אמר שהם טובים לשקט ומביאים פרנסה הביתה. הסברתי אז שזה שקט מדומה ותראו היום, אין לי ספק שחלקם מסרו מידע לנוחבות, שהגיעו לכאן עם מפות מדויקות של כל חדר וכל בית ותיאור של כל בסיס שהפועלים האלה בנו".

גורם ביטחוני: "ההמלצה היא לאפשר כניסה מגיל 35 עם ילדים. צריך לזכור שהם עוברים במעבר בידוק והילדים זה אחריות".

השר בן גביר: "אתם בדקתם כמה ילדים היו לנוחבות שנכנסו ועשו את הטבח? מוכן להתערב איתך שחלק גדול מהם עם ילדים וחלק מעל 35".

גורם ביטחוני: "ביו"ש יש סיר לחץ. צריך לדעת שהכנסת הפועלים זה 37% מהכלכלה שלהם".

השר אמסלם: "אני מציע שנקבל את המלצת מערכת הביטחון. הם בסך הכל רוצים להתפרנס. אלה בני ה-35 שיבואו לכאן לעבוד".

גורם ביטחוני: "אפשר להכניס אותם לאזורים בלי חיכוך, כמו איזור בניה מבודד בבית שמש".

השרים רגב ובן גביר: "אפשר להגיע תוך 3 דקות מאזור בניה מבודד שם לבית ספר מרכזי בלב העיר בית שמש".

לא הייתה הצבעה בסוף הקבינט, אבל בשורה התחתונה: השרים שהתנגדו להכנסת הפועלים הם, בן גביר, סמוטריץ', יריב לוין, מירי רגב וישראל כ"ץ.

תמכו: ראש הממשלה נתניהו, השר אבי דיכטר והשר רון דרמר, גם גנץ וטרופר היו בעד.

שר הביטחון גלנט מתח ביקורת בקבינט על החלטת נתניהו שלא להעלות להצבעה את הכנסת הפועלים הפלסטיניים. גלנט אמר בישיבה: "אני רוצה להבין האם השיקולים לא לקיים הצבעה פוליטיים או ענייניים".

ראש המל״ל הנגבי השיב: "לא נעלה את הכנסת הפועלים להצבעה בקבינט. זה עלה מוקדם יותר בקבינט החברתי כלכלי".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art