ראש ישיבת ההסדר: "קשה לנו עם המחיר שהישיבה משלמת"
ראש ישיבת ההסדר בירוחם הרב חיים וולפסון על נפילת רס"ל (מיל') אלישע לוינשטרן, הבוגר ה-7 מפרוץ המלחמה: "קשה לנו עם המחיר שהישיבה כרגע משלמת". הרב הוסיף "אני מרגיש שהמפעל שלנו הוא מאוד מאוד חשוב"
הבוקר (ה') הותר לפרסום שמו של רס"ל (מיל') אלישע לוינשטרן, בן 38 מחריש, שנפל אתמול (ד') בקרב בדרום רצועת עזה. לוינשטרן הוא השביעי מבין בוגרי ישיבת ההסדר בירוחם שנופל מתחילת המלחמה.
הרב חיים וולפסון, ראש ישיבת ההסדר, הגיב על רצף האירועים הטרגי אצל ינון מגל ובן כספית ב-103FM: "אנחנו מנסים כל פעם אחרי כל מכה להתייצב ולנסות להבין מה קורה ולא מצליחים להבין וחוטפים מכה נוספת. זה באמת כאב עצום. יש לנו השבוע שני נופלים שהשאירו אחריהם שתי אלמנות ו-12 יתומים. כל אחד נשוי עם 6 ילדים והכאב עצום".
"תלמידינו, בוגרינו, מסתבר שהם לוחמים גם בגילאים מבוגרים מאוד בעזה בהרבה מאוד חזיתות ויש לזה משמעות, מלחמה שאנחנו מאמינים בה ויודעים שהיא חייבת להיעשות. שותפות של דם עם מדינת ישראל, ובכל זאת קשה לנו מאוד עם המחיר שהישיבה כרגע משלמת. באמת הזוי", הוסיף לגבי המחיר הקשה שהם משלמים".
הוא ציין כי "יש לנו הרבה בוגרים, ויש לנו הרבה בוגרים קרביים, ויש לנו הרבה בוגרים קרביים שנמצאים כרגע בעזה, אבל ביחס למה שמתרחש כרגע בעזה, אנחנו בסוף אחוז קטן מאוד מהלוחמים. יש המון לוחמים וזה לא מספק. הסטטיסטיקה לא עובדת פה. אנחנו לא יודעים".
בהמשך התייחס לביקורת שמופנית כלפי ישיבות ההסדר, וטען: "תמיד הייתה ביקורת על ההסדר, אני גם מאוד מבין את הביקורת. צריך להבין שהנושא הזה של פטור מחלק מהשירות, לא משירות מלא חלילה, בסוף חיילי ישיבת הסדר עושים היום 18 חודשים של שירות ונמצאים ביחידות לוחמות ויש לנו עבודה מאוד טובה ביחד עם הצבא".
אלישע לוינשטרן הי"ד: צילום דובר צה"ל"אני חייב לומר ששיתוף הפעולה שלנו עם הצבא, ההבנה של הצבא לצרכים שלנו, ההבנה למקום, הכול נעשה באמת בצורה מאוד מאוד טובה. עם זאת, אני יכול להבין את הביקורת ומה צורם לבן אדם שהולך ל-3 שנים ומתקשה להבין ולחיות את הערך של לימוד תורה", הדגיש.
לדבריו, "הקושי הזה לראות אנשים שמשרתים פחות, אני מאוד מבין אותו. עם כל זה שאני מבין אותו, אני מרגיש שהמפעל שלנו הוא מאוד מאוד חשוב, לא רק בגלל הלוחמים בעלי השליחות שהוא מספק, אנחנו רואים את האפקט של חבר'ה שמגיעים בצורה מאוד מאוד חזקה עם מוטיבציה לשירות קרבי ובאמת למסור את עצמם ולהיות שותפים לעם ישראל במערכה הזאת הצבאית ולתת את כל כולם, אנחנו רואים את זה".
"צריך לדעת שזה נבנה על גבי הרוח שמפיחים בישיבות, והרוח שמפיחים בישיבות היא לא רק בשביל זה, היא גם תורמת הרבה מאוד תרומות נוספות לעם ישראל בהרבה מאוד חזיתות ובהרבה מאוד זרמי עומק שקשה להצביע עליהם בשיחה קצרה ברדיו, אבל מי שייקח את העולם כולו של מדינת ישראל - איפה הוא היה לפני יותר מ-50 שנה - כשהקימו את ישיבת ההסדר הראשונה, ויבדוק מה תרמו ישיבות ההסדר לעולם ואיך נראית החברה הדתית הלאומית... אבל לא רק החברה הדתית לאומית כבועה שסגורה בתוך עצמה, אלא מדינת ישראל כולה, אני חושב שיגלה שישיבות ההסדר שינו ממש את החברה הישראלית לטובה", אמר.
עוד אמר: "אנחנו מאמינים שהכוח של התורה שלנו הוא להצמיח ולהחיות ולא רק לגדל אנשים אלא להביא את עם ישראל למקום יותר טוב. אנחנו שותפים לחיים של עם ישראל כל השנים. ההרגשה שלנו והתודעה שאנחנו מנסים ללכת איתה, והישיבה שלנו ספציפית גם נמצאת בירוחם כחלק מאותה שותפות. היא בהמון דברים שאני מאוד מקווה שהחברה בישראל יודעת להכיר בהם, אני רואה שהיא יודעת להכיר בהם בהרבה מאוד הקשרים, והנה פתאום אנחנו מגלים שגם בשותפות הזאת, השותפות של הדמים והשותפות של המלחמה, אנחנו שם ועושים את זה שוב בהבנה גדולה של לא רק של חלקנו, בתוך מכלול שלם שאנחנו חלק אחד בתוכו".
האם אתה רואה במה שקורה עכשיו משהו שיכול להתיך את החלקים של החברה הישראלית לשלם אחד גדול טוב יותר?
"אני חושב שכולנו צריכים להיות קשובים לקולות המאחדים ולזרמי העומק המאחדים שאנחנו פוגשים עכשיו בעם ישראל. כולנו מרגישים גלים מאוד חזקים של אחדות והבנה של הצורך שלנו, של כל החלקים אחד בשני וניסיון לעלות מעל המחלק ומעל המפלג. אני מרגיש שזה לא סתמי. אני חושב שמלחמה מביאה אותנו לפגוש פתאום את המאחד ולפגוש את המקום שבו באמת אדם נותן את עצמו בשביל הכלל, בשביל אחרים וצריכים להבין שזה משהו עמוק יותר".
"אני אומר כל הזמן לתלמידיי ולמי שמוכן לשמוע אותי שהסיסמה היפה 'ביחד ננצח', אפשר לקרוא אותה בשני אופנים, אפשר לקרוא אותה 'בזכות הביחד ננצח' אבל אני קורא את זה גם מהכיוון השני, הביחד הוא יהיה הניצחון האמיתי של המערכה הזאת", סיכם.