זינוק באנטישמיות ברחבי האיחוד האירופי
מועצת המנהיגים של איגוד הארגונים היהודים באירופה בדיון חירום לנוכח הזינוק באנטישמיות ברחבי היבשת: "ממשלות אירופה מצהירות שהן נאבקות באנטישמיות אך לצערנו הן אינן מקיימות זאת הלכה למעשה". יו"ר איגוד הארגונים היהודים באירופה הרב מנחם מרגולין: "המבחן הוא עכשיו וממשלות אירופה נכשלות בו עד כה"
לנוכח האנטישמיות הגואה ברחבי אירופה, התכנסה אתמול מועצת המנהיגים של איגוד הארגונים היהודיים באירופה -EJA לדיון חירום בן יומיים ברומא, איטליה, כדי לדון באתגרים עמן מתמודדות הקהילות היהודיות ברחבי היבשת ובגיבוש צעדים אופרטיביים על מנת להבטיח כי ממשלות אירופה לא יסתפקו בהצהרות, אלא יגבירו את מאמצי האכיפה לצמצום הסכנה האורבת כיום ליהודים באשר הם יהודים.
40 מנהיגי הקהילות היהודיות וראשי הארגונים היהודיים המובילים ביהדות אירופה החליטו פה אחד על תוכנית פעולה אופרטיבית להגברת ביטחון הקהילות, נקיטת צעדים פוליטיים וחוקיים כדי לקדם איסור על מכירת מזכרות נאציות וכן הרחבת מעגל ההשפעה במאבק נגד אנטישמיות גם באמצעות מועדוני ספורט מובילים ביבשת.
"למרות התחייבויות לשמירה על קהילות יהודיות והבטחות למגר את האנטישמיות, ממשלות רבות מדי ברחבי אירופה אינן פועלות מספיק בנושא" ציינו 40 ראשי קהילות וארגונים יהודים בולטים מרחבי אירופה שנכחו בפגישה. קיים כשל פוליטי ואכיפה מצומצמת ביותר לחוקים נגד שנאה ונגד BDS שכבר קיימת בחלק מהמדינות. זאת ועוד, בעוד מדינות רבות חתמו על הגדרת האנטישמיות הבינלאומית של IHRA, כמעט אף אחת מהן אינה עומדת בעקרונותיה" לשון החלטת סיכום הכינוס המיוחד.
יו"ר איגוד הארגונים היהודים באירופה (EJA), הרב מנחם מרגולין שיזם את המפגש ציין כי: "כמנהיגים יהודים, חובתנו להגן על הקהילות שלנו. המסר ממנהיגי הקהילה במועצה ברור: האיחוד האירופי והממשלות השונות חייבים לתרגם את דבריהם היפים על הבטחת ביטחונם של היהודים ביבשת לפעולות משמעותיות. המבחן של התחייבויות ממשלתיות כלשהן בשמירה על יהדות אירופה הוא ממש עכשיו. המסר של המועצה שלנו ברור, בהתבסס על העדויות עד כה, ממשלות אירופה נכשלות במבחן הזה"?
ג'ואל מרגי, נשיא הקונסיסטואר של פריז ונשיא מועצת המנהיגים היהודים האירופיים של ה-EJA ציין בוועידה כי: "אנחנו מסרבים לחיות בפחד, אנחנו חזקים ונתגבר על גל השנאה הנוכחי הזה. זה בלתי מתקבל על הדעת שקריאות לרצח עם וטיהור אתני הן כיום דבר שבשגרה. החוקים השונים ואימוץ ההגדרה לאנטישמיות של IHRA אינם שווים את הנייר שעליו הם מודפסים כעת", אמרה אלן ואן פרח, ממנהיגות הקהילה היהודית בהולנד, וסקר בפניי הנוכחים את מספר ההפגנות הקוראות בריש גלה לרצח עם וטיהור אתני של יהודים בישראל".