יוצאים לטייל? כל מה שחשוב לדעת על זאבים וחיות בר
מתכננים טיול משפחתי לקראת החג? חשוב שתדעו כי בטבע חיות הבר מרגישות בבית ואנחנו רק האורחים, אך האם יש לחשוש מתקיפה? ואיך נשמור על ביטחוננו בדרך הנכונה? | כל מה שחשוב לדעת על זאבים וחיות בר
יוצאים לטייל עם המשפחה? חשוב לזכור תמיד כי אנו בממלכת הטבע רק אורחים וחיות הבר הן בבית, וחשוב שנשמור על דו-קיום עמן ועל מרחק בינינו לבינן.
כך נשמר את אופיין הפראי והטבעי של חיות הבר ולא נגרום שינוי בהתנהגותן – שינוי הפוגע בהן ובנו.
בלי פניקה: אדם, זאב ומה שביניהם
יונקים ממשפחת הכלביים – בהם שועלים, תנים וזאבים – הם אוכלי-כול. בטבע הם ניזונים מן החי ומן הצומח – מכרסמים, זוחלים, עופות וצמחים – אך בקרבת האדם, כלומר סמוך למקומות יישוב, למסלולי טיול פופולריים ולחניוני לילה הם נחשפים לשפע מזון זמין: מצבורי אשפה ביישובים, פסולת שמותירים אחריהם מטיילים (בכוונה או בשוגג) והאכלה מכוונת.
מלבד פגיעה מאכילת מזון שאינו מתאים להן, חיות הבר משנות אט אט את התנהגותן, ובמקום לחשוש מבני אדם הן מתרגלות בקלות לסביבתו. קורה שהן אף תוקפניות או מתקרבות לבני אדם כדי שייתנו להן עוד מזון. למעשה יש קשר ישיר בין האכלת טורפים בטבע להתנהגותם התוקפנית לפעמים לבני אדם.
חשוב לזכור: נדיר ששועלים, תנים או זאבים תוקפים בני אדם. בטבע חיות בר חוששות מבני אדם, ורק לעתים רחוקות יש סכנה מנשיכה או ממגע תוקפני.
נשמור על חיות הבר, נשמור על ביטחוננו: כיצד נעשה את זה בדרך הנכונה?
כדי שהחוויה שלנו בטבע תהיה שלמה ובטוחה, נשמור על כללים אלו:
אין להאכיל חיות בר בשום מקום ובשום מצב.
בטיול אין להותיר בטבע אשפה ושאריות מזון, גם לא בשקיות סגורות. ניקח את האשפה עמנו.
חובבי קמפינג? נלון רק בחניוני הלילה המורשים.
בחניון הלילה נסגור את פחי האשפה ולא נשאיר מזון מחוץ לאוהל.
נתקלנו בחיית בר? זו כמובן חוויה מרגשת, אך לא נתקרב אליה אלא נשמור על מרחק בטוח ממנה. גם חובבי הצילום שבנו מצווים לשמור על מרחק בטוח ולהימנע מלהתקרב.
במקרה שהזאב, התן או השועל מתקרבים אלינו בכל זאת, נרחיקם בצעקות ובנפנופי ידיים ונדווח למוקד רשות הטבע והגנים.
חיות הבר בישראל מוגנות על פי חוק ואין לפגוע בהן.