מה יקרה בדואר ישראל? "ירידה של עשרות אחוזים בכמות התלונות"

ועדת הכספים אישרה את מתווה ההפרטה של דואר ישראל • דוד לרון, מנכ"ל הדואר, הגיב: "בשנה האחרונה כבר התחלנו לעבוד במתכונת כזו"

מה יקרה בדואר ישראל? "ירידה של עשרות אחוזים בכמות התלונות"
סוכנות כהנמן בבני ברק צילום: דוברות דואר ישראל

ועדת הכספים אישרה אתמול (שלישי) את מתווה ההפרטה של דואר ישראל. במהלך הדיונים הוצג כי הצפי הוא שעד סוף הרבעון השני ב־2024 יועבר תשלום התמורה ויועברו מניות המדינה לרוכש. ענת דוידוב שוחחה היום (רביעי) על כך ברדיו 103fm עם דוד לרון, מנכ"ל הדואר, אשר הגיב לידיעה. 

"יש פה תהליך שרשות החברות מובילה אותו מטעם המדינה, התהליך נמצא בסיומו לאחר האישור שניתן מועדת הכספים. מה שנותר כעת הוא שבשבוע הקרוב המשקיעים יציגו את הצעות המחיר שלהם כשהתהליך הבחירה על פי ההצעה הגבוהה ביותר וסביר שבטווח של שבוע עד שבועיים מהיום רשות החברות תפרסם מיהו המשקיע המועדף לרכישת החברה. יש כרגע 4 קבוצות הנמצאות בתהליך בשלב הזה", הסביר.

"בשנה האחרונה כבר התחלנו לעבוד במתכונת שהיא מבחינתנו כפי שהדואר יפעל לאחר ההפרטה. הרבה מאוד שינויים שעיקרם הוא להביא את דואר ישראל להיות חברה שנותנת שירותי דואר של המאה ה־21. אנחנו בעיצומן של השקעות של מאה מיליון שקל בתשתיות השירות, אוטומציה, מערכות נתונים וכו', בימים האחרונים סיכמנו את הרבעון הראשון של 2024 כאשר יש ירידה של עשרות אחוזים בכמות התלונות בזמן שכמות החבילות שאנו מעבירים גדלה ונמשיך לפעול כדי לשפר שירות ולייצר צמיחה לחברה", הוסיף. 

האם תושבים בישובים מבודדים יקבלו שירותים פחות טובים כתוצאה מההפרטה?

"בתור תושב הצפון באזורים בהם השלווה הופרה, בכל הימים האלה הסניף שלנו בקריית שמונה פעל ואנו מחלקים דואר גם בשדרות וגם בישובים שפונו. הדואר נותן את המענה הזה וגם לאחר ההפרטה יש תקינה ורגולציה הקובעת את רמות השירות שתמשיך כפי שהיא היום. גופים פרטיים הרוצים לצמוח בהכנסות הדרך היא באמצעות שיפור השירות ולא להפך".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art