ענף היהלומים העולמי מתקשה להתאושש: כך זה משפיע על ישראל

ינואר עד מאי 2024 בענף היהלומים הישראלי: ירידה בסחר ביהלומים המלוטשים וצמיחה בסחר ביהלומי הגלם

ענף היהלומים העולמי מתקשה להתאושש: כך זה משפיע על ישראל
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

מגמה מעורבת בסחר ביהלומים הישראלי נרשמה בסוף חודש מאי, המסכם את חמשת החודשים הראשונים של השנה: צניחה בסחר ביהלומים המלוטשים וצמיחה בסחר ביהלומי הגלם, כך על פי סיכום של חמשת החודשים הראשונים של השנה שמפרסם המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה. 

בסה"כ בתקופה זו, היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ- 503 מיליוני דולרים, עלייה של כ- 5.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (בחודש מאי לבדו נרשמה עלייה של כ-20% לעומת חודש מאי 2023). יצוא נטו של יהלומי גלם באותה התקופה עמד על סך של כ- 401 מיליוני דולרים, עלייה של כ- 7% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2023 (כשבחודש מאי לבדו נרשמה נסיקה של כ- 260% לעומת חודש מאי אשתקד).  

אילוסטרציה | צילום: unsplash

יבוא היהלומים המלוטשים נטו בחמישה חודשים אלו עמד על סך של כ- 705 מיליוני דולרים, ירידה של כ- 38% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2023 (כשבחודש מאי לבדו נרשמה ירידה של כ- 49% לעומת מאי אשתקד) ואילו ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ- 1.2 מיליארד דולרים, נרשמה ירידה של כ- 29% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (כשבחודש מאי 2024 נרשמה ירידה של כ- 30% לעומת מאי 2023). 

בחודש האחרון עמד יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות על סך של כ- 14 מיליוני דולרים, שמהווים כ-16.5% מיצוא יהלומי הגלם הכללי של ישראל במאי. בחודש זה יובאו מאיחוד האמירויות לישראל יהלומי גלם בסך של כ- 26 מיליוני דולרים, שמהווים כ-28% מסך יהלומי הגלם שיובאו לישראל במאי. 

אופיר גור, המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה, מציין כי: "ענף היהלומים העולמי ממשיך לסבול מהטלטלות שמלוות אותו מאז תחילת שנת 2022, וישראל אינה שונה בהקשר זה משאר מרכזי הסחר העולמיים בענף. אנו ממשיכים לנטר את המצב בשוק העולמי ואת ההשלכות שעשויות להיות לכך על הענף בארץ, ומצפים כי ההתאוששות שהתחלנו לראות בנתוני הסחר ביהלומי הגלם בעולם, יגיע גם לישראל".

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art