השגרירים ענדו את סיכת החטופים בהגשת אמנה לנשיא
בטקס הענקת כתבי ההאמנה שהתקיים היום, הגישו לנשיא את כתב אמנתם השגרירים החדשים בישראל של קזחסטן, פרו, קניה, יפן ואיטליה, בסדרת טקסים רשמיים בבית הנשיא. שגרירי יפן, איטליה ופרו הנכנסים ענדו את הסיכה הצהובה הקוראת להחזרת החטופים כשהגישו את כתבי אמנתם לנשיא המדינה
בטקס הענקת כתבי ההאמנה שהתקיים היום (חמישי) הגישו לנשיא את כתב אמנתם השגרירים החדשים בישראל של קזחסטן, פרו, קניה, יפן ואיטליה, בסדרת טקסים רשמיים בבית הנשיא.
שגריר יפן הנכנס, יוסוקה ארי, שגריר איטליה הנכנס, לוקה פרארי ושגריר פרו הנכנס, חוויאר מרטין סנצז׳ צ׳קה סאלאראס, הגיעו להעניק לנשיא את כתב האמנתם, כשהם עונדים את הסיכה הצהובה, אשר הפכה לסמל ברחבי העולם לקריאה מיידית לשחרורם של 120 החטופות והחטופים, הנמצאים בשבי בידי ארגון הטרור חמאס.
ראשון להגיש את כתב ההאמנה שלו לנשיא הבוקר, היה שגריר קזחסטן, דאיולט ימברדייאב, אשר הודה לנשיא ואמר: "זהו כבוד עבורי לקבל את המינוי ולעבוד במדינה הנפלאה והיפה הזו. אנו מרגישים את תמיכתה של מדינת ישראל בכל התחומים. אני רוצה להודות לך, בשם נשיא קזחסטן ובשם עמנו".
הנשיא השיב לו: "מדינתכם היא מבין המנהיגות המובילות באזורך. יש לנו הרבה מה לעשות ביחד".
שני להעניק את כתב ההאמנה שלו היה שגריר פרו, חוויאר מרטין סנצז׳ צ׳קה סאלאראס, אשר ענד את הסיכה המזוהה עם השבת החטופים. הנשיא קיבל את פניו ואמר: "צעירים ישראלים אוהבים לבקר בארצכם, יש בה טבע מדהים וקהילה יהודית יפהפייה. יש קשר חזק בין העמים שלנו, ועלינו לפעול לחיזוק הקשרים העסקיים בינינו".
שגריר פרו הודה לנשיא וביקש לתמוך בעמדתה של ישראל לשחרור החטופים: ״אני רוצה להעביר לך, את ברכתו החמה של נשיא פרו, ואני מצפה לעבוד קשה לחיזוק היחסים ושיתוף הפעולה בין מדינותינו
אנו מגנים את מתקפת הטרור הנוראה בשבעה באוקטובר, ותומכים בעמדת ישראל הדורשת לשחרר לאלתר את החטופים".
בהמשך קיבל נשיא המדינה את כתב ההאמנה של שגריר קניה, אלברט קנדאגור. הנשיא בירך אותו ואמר: ״קניה היא מדינה מיוחדת ומשמעותית עבור הרבה ישראלים. אני מקווה שבמהלך תפקידך תוכל לשדרג את מערכת היחסים בין מדינותינו. אנחנו מעריכים את קריאתך לשחרור המיידי של החטופים זהו דבר שצריך להישמע בכל האזור והעולם״.
שגריר קניה הודה לנשיא: "לישראל ולקניה יש הרבה אינטרסים משותפים, כולל בתחום הטכנולוגיה החקלאית. אנחנו מתמודדים גם עם איום הטרור המשותף, ומצפים לעבוד יחד למען שלום וביטחון. אנו מקווים כי כל החטופים ישוחררו״.
לאחר מכן, שגריר יפן הנכנס, יוסוקה ארי, העניק את כתב האמנתו לנשיא המדינה. השגריר הנכנס ענד גם הוא את הסיכה הצהובה המסמלת את הקריאה לשחרורם של 120 החטופים בעזה.
הנשיא ציין את חשיבות היחסים בין האומה היפנית למדינת ישראל ואמר: ״יפן היא אומה חשובה מאוד, וידידה מאוד חשובה לישראל. הישראלים רוצים לשפר את הקשר בין מדינותינו. אני מקווה שנצליח לראות יותר ישראלים מבקרים ביפן ויותר יפנים מבקרים בישראל. אני מצפה לראות יותר חילופי תרבויות, כמו גם בעסקים, ביטחון ותחומים נוספים".
שגריר יפן הנכנס הדגיש בדבריו את חשיבות שחרור החטופים: ״הוד מלכותו ביקש ממני להעביר לך באופן מיוחד את רצונו לשפר את היחסים ושיתוף הפעולה בין המדינות שלנו. אני מאמין שזה האינטרס הלאומי שלנו. אני מאחל שהשלום והשגרה יחזרו למדינתכם, והחזרת החטופים היא כמובן המפתח לכך".
לבסוף העניק שגריר איטליה לוקה פרארי, אשר היה השלישי לענוד את הסיכה אשר מהווה סמל לשחרורם המיידי של החטופים, את כתב ההאמנה שלו לידי נשיא המדינה. הנשיא הבהיר את חשיבותה של איטליה באזור: "איטליה ורומא השפיעו על עצם הווייתנו במשך אלפי שנים. כיום, ישראל עומדת בפני מלחמה חשובה גם עבור צרכי הבטחון של אירופה - ואיטליה במיוחד שהיא מדינת מפתח בדרום אירופה ובים התיכון, המתואמת איתנו במלחמה בטרור ובהבנת האיומים הבינלאומיים״.
השגריר האיטלקי הנכנס הדגיש את מחויבותה של איטליה לתמיכה בישראל: "אני מעוניין לטפח את הקשר הבילטרלי בינינו, אנחנו עובדים על הסכמים רבים לשיתוף פעולה. אנחנו עומדים לצד ישראל בתקופה הקשה הזאת. יש לכם את התמיכה המלאה של איטליה, אנשיה וממשלתה".