"כדאי לתת לחיזבאללה להתבשל. לא דחוף לפעול מהר"

"חיזבאללה עשה טעות קשה. הפגיעה בילדים, ובפרט דרוזים ברמת הגולן, מעמידה אותו באור שלילי בלבנון"

"כדאי לתת לחיזבאללה להתבשל. לא דחוף לפעול מהר"
זירת האסון במג'דל שמס צילום: David Cohen/Flash90

אלוף (מיל') תמיר הימן, ראש המל"ל לשעבר ומי שעומד היום בראש המכון חמחקרי ביטחון לאומי, מתייחס לאירוע הקשה אמש בצפון בו נהרגו 12 בני נוער וילדים ומסביר כיצד על ישראל לנהוג.

הימן כותב כי "האסון במג'דל שמס מחייב תגובה ישראלית קשה ושונה ממה שבוצע עד כה, אך חשוב לפעול בחוכמה".

"לפי הפרטים הידועים עד כה", טוען, "נראה שחיזבאללה ירה רקטה עתירת משקל וקיבל אחריות לירי (טען שכיוון לחרמון וקיבל אחריות לפני שהבין את התוצאות החמורות). עם היוודע התוצאות והפגיעה בילדים ונערים, חזר בו מקבלת האחריות באופן די חריג. הניסיון של חיזבאללה להכחיש כל קשר לירי מעיד על כך שנסראללה מבין שהאסון הזה מסכן את מעמדו מול העדה הדרוזית בלבנון".

לדבריו, "הירי של חיזבאללה כוון, כנראה, לבסיס מפקדת חטיבת החרמון כתגובה לסיכול ישראלי של חולייה מכוח רדואן. עם זאת, זה לא משנה מבחינת ישראל - חיזבאללה אחראי לטבח הזה ועליו לשלם את המחיר".

"אז מה נכון לעשות עכשיו?", כותה הימן, "חיזבאללה עשה טעות קשה. הפגיעה בילדים, ובפרט דרוזים ברמת הגולן, מעמידה אותו באור שלילי בלבנון. זה מתווסף לזעם של לבנונים רבים על הידרדרות המדינה למלחמה מול ישראל, שמבחינתם היא מיותרת לחלוטין. לכן, הזמן פועל כעת לטובתנו. כדאי לתת לחיזבאללה להתבשל קצת בתבשיל הנורא שיצר. לכן, לא דחוף לפעול תוך שעות. גם תגובה לאחר כמה ימים תהיה ראויה. במקרה זה יהיה שגוי לפעול מהבטן. זה תמיד נכון לחשוב לפני פעולה, ועכשיו אפילו יותר".

לדבריו, "בסופו של דבר, על ישראל להגיב בחומרה, אין ספק. ישראל יכולה להגיב באמצעות מספר רב של שיטות ונגד מגוון גדול של יעדים. יש לישראל כמה הפתעות אסטרטגיות, אותן יש לשמור ולהפעיל רק כאשר הן יביאו להישג מקסימלי".

"לסיכום", כותב, "את המצב החמור בגבול הצפון צריך לפתור, ומערכת הביטחון נערכת לכך. עם זאת, אסור להתבלבל - יש להפנות את הקשב לצפון מבלי להזניח את החטופים בעזה. גם הפוגה זמנית בלחימה בעזה לטובת עסקת החטופים יכולה לתת מספיק זמן ולאפשר לצה"ל לפעול אחרת בלבנון. כדאי לנצל את סבב השיחות הקרוב ברומא על מנת להגיע לכך".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art