הקיבוץ נענש בעקבות ליקויים שהתגלו בתחנת הדלק

בית המשפט השלום בירושלים, גזר בעת האחרונה את עונשם של קיבוץ קליה שבבעלותו תחנת דלק בכניסה לקיבוץ ושל שניים מבעלי תפקידים בתחנה | הקיבוץ הורשע בהפעלת התחנה בלא רישיון עסק ובתחזוקה לקויה ונקנס

הקיבוץ נענש בעקבות ליקויים שהתגלו בתחנת הדלק
תחנת דלק. הכניסה לקיבוץ קליה צילום: © המשרד להגנת הסביבה

בעקבות פעולות של פיקוח ואכיפה פלילית שעשה המשרד להגנת הסביבה – בית משפט השלום בירושלים, בראשות השופט דב פולוק, גזר בעת האחרונה את עונשם של קיבוץ קליה שבבעלותו תחנת דלק בכניסה לקיבוץ ושל שניים מבעלי תפקידים בתחנה: יוסף צופי, מְרכז המשק בקיבוץ האחראי לתחנה, ויורם ליפשיץ, מנהל המוסך בקיבוץ ואחראי להפעלה ולאחזקה בתחנה.

על פי כתב האישום, בכמה מועדים בשנים 2010, 2011, ו-2017 נמצאו ליקויים רבים בתפעול ובאחזקה של תחנת הדלק ועבירה על כמה סעיפים בתקנות המים (מניעת זיהום מים) (תחנות דלק), התשנ"ז-1997 (אתר נבוֹ). כמו כן, הופעלה התחנה בלא רישיון עסק. בביקורות ובסיורים בתחנה נמצאו הליקויים האלה: מְכל דלק לא אטום ובדיקות צנרת שלא נעשו כנדרש. בין השאר אותרו מפריד דלק לא תקין, לא הותקנו פיאזומטרים ולא פונתה קרקע מזוהמת בשטח התחנה.

לאחר שהנאשמים הורשעו על סמך הודאתם ולאחר שהוסרו הליקויים בתחנת הדלק לשביעות רצון המשרד, גזר בית המשפט את עונשם. הקיבוץ הורשע בהפעלת התחנה בלא רישיון עסק ובתחזוקה לקויה ונקנס ב-100 אלף שקלים בתוספת התחייבות כספית בסך 200 אלף שקלים שלא לעבור עבירה מן העבירות שבהן הורשע.

באשר לשני בעלי התפקידים, ביטל בית המשפט את הרשעתם לנוכח קבלת תסקיר שירות מבחן. בית המשפט הטיל על כל אחד מהם את העונשים האלה: 100 שעות שירות לציבור בתוך שנה מיום גזר הדין בתוספת תשלום פיצוי בסך 15 אלף שקלים לקרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה. נוסף על כך פסק כי יעבירו התחייבות בסך 15 אלף שקלים כל אחד להימנע מן העבירות שבהן הורשעו בתיק זה.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art