הזייה: בג"ץ דן בעתירת הרשות הפלסטינית נגד פיצוי נפגעי טרור

העתירה הוגשה בעקבות אישור החוק שקובע כי כל עוד הרשות הפלסטינית מממנת מחבלים, יוכלו קורבנות הטרור או בני משפחותיהם לתבוע פיצויים מהרשות. ח"כ גוטליב התפרצה בדיון: "מה הרש״פ עושה בזמן מלחמה בבית משפט העליון?"

הזייה: בג"ץ דן בעתירת הרשות הפלסטינית נגד פיצוי נפגעי טרור
כסאות השופטים בבית המשפט העליון צילום: Yossi Zamir/POOL

בית המשפט העליון דן הבוקר (ראשון) בעתירה שהגישה הרשות הפלסטינית על זכותה לממן טרור. העתירה הוגשה בעקבות אישור הכנסת לחוק פיצויים לקורבנות טרור – פיצויים לדוגמה. החוק קובע כי כל עוד הרשות הפלסטינית מממנת מחבלים, יוכלו קורבנות הטרור או בני משפחותיהם לתבוע את הרשות בגין תמיכתה בטרור. עוד קובע החוק כי הפיצוי יעמוד על סך של 10 מיליון שקלים לכל נרצח ו-5 מיליון שקלים למי שנקבעה לו נכות.

הרשות הפלסטינית עתרה נגד החוק, ועל אף בקשת היועצת המשפטית לממשלה למחוק את העתירה ולא לקיים דיון בנושא, בטענה שלרשות הפלסטינית אין זכות עמידה בבג"ץ, החליטו שופטי העליון לקיים דיון בזכותה של הרשות הפלסטינית לממן טרור מבלי שיהיו לכך השלכות כלכליות.

מפורום בוחרים בחיים של המשפחות השכולות ונפגעי הטרור נמסר בתגובה: "רק הבוקר מחבל מתועב ביצע מעשה טרור בחולון. הוא ידע כי אם ייהרג, משפחתו תקבל משכורת מכובדת. הוא ידע כי אם ייפצע, הוא עצמו יקבל משכורת לכל החיים מהרשות הפלסטינית. עצם קיום הדיון בבג"ץ הוא הזיה, ואנחנו דורשים משופטי בג"ץ לזרוק את הרשות הפלסטינית מכל המדרגות ולהבהיר לה כי כל עוד היא תמשיך לממן טרור, עתירותיה יימחקו באופן אוטומטי".

עדכונים מהדיון

השופט עמית: "העתירה של גברתי די מוקשית, השאלה היא פשוטה נניח שבמדינות הים מטילים סנקציות על ממני טרור למה שמדינת ישראל לא תוכל להטיל סנקציה מה לא בסדר מבחינה חוקתית, התקשיתי להבין את העתירה. 

עו״ד זהר סאוסן שמייצגת את הרש״פ: הנושא לא חדש אנחנו לא נמצאים כדי ליזום הליך, אנחנו רואים את זה כשרשרת של הליכים חוקתיים שהגיעו כבר אליכם. אנחנו כאן בעצם כדי לאתגר ולנסות בדרישה לבטל שני חוקים שמבחינתו הם לא חוקתיים.

ח״כ טלי גוטליב התפרצה באולם בית המשפט: "מה הרש״פ עושה בזמן מלחמה בבית משפט העליון?"

השופט עמית דרש מגוטליב לכבד את בית המשפט ולשמור על הסדר באולם. 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art