מיקרוסופט פיטרה עובדים שהפגינו למען פלסטינים שנהרגו בעזה

חברת מיקרוסופט פיטרה עובדים שארגנו מחאה לא מורשית במטה החברה למען הפלסטינים שנהרגו בעזה. מיקרוסופט מסרה שהיא "סיימה את העסקתם של כמה אנשים בהתאם למדיניות הפנימית", אך סירבה למסור פרטים

מיקרוסופט פיטרה עובדים שהפגינו למען פלסטינים שנהרגו בעזה
חיילי צה"ל בעזה צילום: Oren Cohen/Flash90

שני עובדים בחברת מייקרוסופט פוטרו בשיחת טלפון ביום חמישי האחרון, מספר שעות לאחר שארגנו אירוע מחאה נגד ישראל בקמפוס של מיקרוסופט ברדמונד, וושינגטון.

שני העובדים חברים בהתאגדות עובדים בשם "No Azure for Apartheid" שמתנגדת למכירת טכנולוגיה של מיקרוסופט לישראל. הם טענו שהאירוע ביום חמישי דומה למחאות אחרות של עובדים שאושרו על ידי מיקרוסופט עבור אנשים נזקקים.

"יש לנו כל כך הרבה חברי קהילה בתוך מיקרוסופט שאיבדו משפחה, איבדו חברים", אמר עבדו מוחמד, חוקר ומדען נתונים לסוכנות הידיעות AP. "אבל מיקרוסופט לא הצליחה למצוא עבורנו את המרחב שבו נוכל להתכנס ולחלוק את הצער שלנו ולכבד את הזיכרונות של אנשים שכבר לא יכולים לדבר בעד עצמם".

מיקרוסופט מסרה ביום שישי שהיא "סיימה את העסקתם של כמה אנשים בהתאם למדיניות הפנימית", אך סירבה למסור פרטים.

מוחמד, במקור ממצרים שפוטר, אמר שהוא זקוק כעת לעבודה חדשה בחודשיים הקרובים כדי לקבל אשרת עבודה ולהימנע מגירוש.

עובד מפוטר אחר, חוסאם נאסר, אמר כי מטרת המשמרת הייתה גם "לכבד את קורבנות רצח העם הפלסטיני בעזה וגם להפנות את תשומת הלב לחלקה של מיקרוסופט לרצח העם" בגלל השימוש בטכנולוגיה שלה על ידי צה"ל.

ארגון "לעצור את האנטישמיות" קרא לפני מספר חודשים למנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, לנקוט צעדים נגד נאסר בשל עמדותיו הפומביות כלפי ישראל. נאסר, בוגר אוניברסיטת הרווארד במקור ממצרים, חלר מארגון של בוגרי אוניברסיטת הרווארד למען פלסטין.

מיקרוסופט מסרה בהודעתה ביום שישי על הפיטורים כי היא נותרה "מסורה לשמירה על סביבת עבודה מקצועית ומכבדת. בשל שיקולי פרטיות וסודיות, איננו יכולים לספק פרטים ספציפיים".

מייקרוסופט אנטישמיות מלחמת חרבות ברזל ארצות הברית

 צבע אדום

art