מדינות במפרץ לא אישרו לישראל להשתמש במרחב האווירי שלהן במסגרת התקיפה באיראן

מדינות במפרץ לא אישרו לישראל להשתמש במרחב האווירי במהלך התקיפה נגד איראן בשבת - בשל החשש שאיראן תתקוף אותן בתגובה

מדינות במפרץ לא אישרו לישראל להשתמש במרחב האווירי שלהן במסגרת התקיפה באיראן
מטוס קרב בדרך לתקיפה בתימן צילום: דובר צה"ל

חלק ממדינות המפרץ הפרסי הודיעו לישראל עוד לפני המתקפה בשטחה של איראן, כי לא יאפשרו למטוסי חיל האוויר הישראלי לעבור בשטחן במסגרת התקיפה, כך דווח הבוקר ב"כאן רשת ב'". 

מדינות אלו חששו שאיראן תפעל נגדן אם יאפשרו להשתמש בנתיב האווירי שלהן. עוד לפי הדיווח, מזכיר המדינה האמריקני בלינקן שוחח עם בכירים בקטאר על יכולות ההגנה על ישראל במידה שאיראן תתקוף. 

ירדן, קטאר וכווית גינו אתמול את התקיפה באיראן. ירדן וקטאר מסרו כי מדובר ב"הפרה של החוק הבין-לאומי ופגיעה בריבונות איראן". כווית מסרה כי התקיפות משקפות את "מדיניות הכאוס של כוחות הכיבוש הישראלי".

הבוקר דווח כי ארה"ב לחצה על ישראל לא לפגוע באף אחד מאתרי האנרגיה והנפט או מתקני הגרעין של איראן, מחשש שהתקפות על אתרים כאלה עלולות לגרום לתגובה איראנית מוגברת, לערער את יציבות הכלכלה העולמית ולהביא למלחמה אזורית שיכולה למשוך את ארצות הברית. ישראל החליטה בסופו של דבר לתקוף את ההגנות האוויריות סביב כמה מתקני אנרגיה, אך לא תקפה את המתקנים עצמם.

בנוסף לפגיעה בהגנות סביב אתרי אנרגיה, גורמים איראנים וישראלים, אמרו כי ההתקפות של ישראל השביתו ארבע מערכות הגנה אווירית S-300 שאיראן רכשה מרוסיה. ישראל השביתה אחד כזה בחודש אפריל בתקיפה על בסיס צבאי במחוז איספהאן ושלושה בשבת, בנמל התעופה הבינלאומי אימאם חומייני בטהראן ובבסיס הטילים מלאד שבפאתי הבירה.

איראן התקיפה באיראן מבצע ימי תשובה מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art