דאגה בארה"ב: חשש כבד ממחסור בטילי היירוט
מאז החלה המלחמה בשנה שעברה, ספינות אמריקאיות שיגרו מיירטים בשווי של יותר מ-1.8 מיליארד דולר כדי למנוע מאיראן ושלוחיה לתקוף את ישראל
לארה"ב הולכים ואוזלים טילי יירוט מכמה דגמים. כך מדווח ה"וול סטריט ג'ורנל". המצב מעורר דאגה בוושינגטון מפני פגיעה אפשרית במוכנות של הצבא האמריקני להגיב לסכסוכים פוטנציאליים כמו בטייוואן, שם גובר החשש מעימות מול סין, שמאיימת לפלוש לטייוואן.
המחסור מגיע לאחר התקיפות של ישראל בשבת באיראן, גורמים רשמיים בארה"ב חוששים שעשוי להיות גל נוסף של התקפות על ידי טהראן.
בפנטגון סירבו לחשוף את כמות המיירטים במאגרים האמריקניים, מחשש שהמידע הזה ינוצל על ידי איראן ושלוחיה. "לאורך השנה האחרונה, משרד ההגנה התאים את פריסת הכוחות שלו באזור כדי להגן על הכוחות האמריקניים ולסייע בהגנה על ישראל, ובו בזמן לקח בחשבון את המוכנות של ארה"ב ומאגריה", מסרה דוברת הפנטגון סברינה סינג.
המיירטים הם תחמושת המבוקשת ביותר במהלך המשבר המתרחב במזרח התיכון, כאשר ישראל ובעלות ברית אחרות של ארה"ב עומדות בפני איום הולך וגובר מטילים ומל"טים שמשוגרים על ידי המיליציות שבהן איראן תומכת. המחסור עלול להיות דחוף עוד יותר לאחר התקיפות של ישראל באיראן.
גורמים ששוחחו עם ה"וול סטריט ג'ורנל" אמרו כי מאז תחילת המלחמה ב-7 באוקטובר 2023 שיגרה ארה"ב יותר מ-100 טילים סטנדרטיים.
קרלוס דל טורו, בכיר בפנטגון שאחראי על תחום הצי, אמר לעיתון כי נרשמה התקדמות בהיקף הייצור של שני דגמי טילים סטנדרטיים, אך הודה כי יש עוד מכשולים רבים. "ככל שהטיל מתוחכם יותר, כך קשה יותר לייצר אותו".
מאז החלה המלחמה בשנה שעברה, ספינות אמריקאיות שיגרו מיירטים בשווי של יותר מ-1.8 מיליארד דולר כדי למנוע מאיראן ושלוחיה לתקוף את ישראל וספינות שנסעו דרך הים האדום, כך לפי חיל הים האמריקאי.
חיל הים האמריקאי משגר לעתים קרובות שני מיירטים לכל טיל עוין, כדי להבטיח שהמטרה נפגעת. טיל סטנדרטי בודד יכול לעלות מיליוני דולרים, מה שהופך אותו לדרך יקרה להתגונן מפני נשק מתוצרת איראן, שעלותו פחותה.
"זה אמצעי לחימה יקר כדי להפיל מטרות חות'יות שהם ממש זבל", אמר מקור בקונגרס, "ועל כל טיל יירוט שמשוגר לוקח חודשים כדי להחליף אותו, במחיר גבוה מאוד מאוד".
מארק מונטגומרי, אדמירל אמריקאי בדימוס וכיום מנהל בכיר בקרן להגנת הדמוקרטיות, אמר לעיתון: "השתמשנו במאגר של שנה שלמה של טילים סטנדרטיים, אותם טילים שאמורים היו להיות חלק מההתחמשות שלנו מול סין".