הבריחו שב"חים וגרמו למסע רצחני: אישום תקדימי בעקבות הפיגוע בתל אביב

כתב אישום תקדימי הוגש נגד בעל חברת הסעות ושני נהגים בחברה שהסיעו את המחבלים שביצעו את הפיגוע הרצחני בתל אביב בחודש שעבר, אף שלא ידעו על כוונת המחבלים. השלושה נהגו באופן קבוע להסיע שב"חים

הבריחו שב"חים וגרמו למסע רצחני: אישום תקדימי בעקבות הפיגוע בתל אביב
הפיגוע בתל אביב ב-1 באוקטובר 2024 צילום: Itai Ron/Flash90

הותר לפרסום: פרקליטות המדינה הגישה לפני זמן קצר לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום תקדימי המייחס עבירות גרם מוות ברשלנות וחבלה ברשלנות לבעל חברת הסעות מירושלים, בגין מעורבותו בפיגוע הרצחני בתחנת הרכבת הקלה ת"א-יפו בתחילת אוקטובר (ביום של מתקפת הטילים מאיראן).

הנאשם הנחה נהג בחברה, להסיע שוהים בלתי חוקיים לישראל בתקופת מלחמת חרבות ברזל ומפאת רשלנותו החמורה, חדרו לארץ שני מחבלים אשר ביצעו את הפיגוע בו נרצחו שבעה בני אדם ונפצעו רבים נוספים.

שני הנהגים שהסיעו בפועל את המחבלים, מואשמים בשבע עבירות של המתה בקלות דעת ובעבירות של חבלה חמורה. הנהגים נמנעו מלברר את חשדם כלפי המחבלים, אשר נשאו תיק גב עם כיתוב בעברית ובו מוסלק רובה 16-M ובהסיעם, נטלו סיכון ממשי להתרחשות פיגוע.

בהתאם לכתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין אסף שביט ואורי גולדשטיין מפרקליטות מחוז תל אביב, בעל חברת ההסעות ושני הנהגים עסקו בהסעת שוהים בלתי-חוקיים מהרשות הפלשתינאית לישראל, גם לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", בתקופת סגר.

בתאריך 1.10.2024, שני תושבי חברון אחמד עבד פתאח חרבי הימוני ומוחמד מסק, שמעולם לא החזיקו היתרי כניסה לישראל, חדרו לישראל יחד עם כעשרה פלשתינאים אחרים, וביצעו פיגוע תופת.

בעל חברת ההסעות קיבל באותו יום הזמנה להסיע כ-13 נוסעים, אותם התבקש לאסוף ממקום הסמוך לגדר ההפרדה שבצור-באהר (ואדי חומוס) והנחה את נהגו לבצע את ההסעה, כשהם יודעים שמדובר בשב"חים שכניסתם לישראל אסורה ובשל בצע כסף, תוך נטילת סיכון בלתי סביר לכך שהחברה תספק שירות הסעה למפגעים. הנהג הגיע עם רכב ההסעות של החברה לנקודת המפגש, העלה את המפגעים ושב"חים אחרים לרכב ובמהלך הנסיעה הורה להם לכבות את הניידים שלהם ולהסיט את וילונות רכב. המפגעים לבשו בגדים שחורים ולא בגדי עבודה וברשותם היה תיק גב עם כיתוב בעברית "מש"צים של"ח וידיעת הארץ" ובו מוסלק M16 מפורק ומחסניות וכן תיק נוסף עם סכינים וכדורים. הנאשם נמנע מלברר עם המפגעים את מטרת הנסיעה ובשלב מסוים, בשל חששו מביקורת משטרתית, העביר שלושה שב"חים ובהם המפגעים למונית של הנאשם השלישי.

הנאשם השלישי הוביל את המחבלים לתל אביב, כשבמהלך הנסיעה ובעת שחלפו בסמוך לאצטדיון כדורגל נשאל על-ידי המחבלים, האם אמור להתקיים משחק כדורגל, וזאת מתוך כוונתם לבצע פיגוע במקום הומה אדם. למרות זאת המשיך הנאשם בנסיעה והוריד את המפגעים בת"א- יפו. בשעה 19:00, הגיעו המחבלים לתחנת הרכבת הקלה ועם עצירת הרכבת במקום, פתחו בירי על הנוכחים ודקרו את חלקם, והכל בכוונה להמית את הנוכחים במקום וכמעשה טרור.

כתוצאה מהפיגוע נרצחו 7 אנשים ו- 11 בני אדם נוספים נפצעו בדרגות פציעה שונות.

בעקבות הפיגוע, הגיע בעל חברת ההסעות לביתו של נהגו וביקש ממנו לשבור את מכשיר הטלפון הנייד שבחזקתו, להסתתר בטרם ייעצר, וכן ביקש שככל שייעצר וייחקר בחשד לקשר לפיגוע, יימנע מלחשוף את מעורבותו בפיגוע, ואם ייעשה כן, הוא יתגמל אותו כספית. בגין כך הוא מואשם גם בשיבוש מהלכי משפט.

כתב האישום מייחס נוסף על כך לשלושת הנאשמים ביצוע עבירה של הסעת תושבים זרים בנסיבות מחמירות בצוותא.

הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרם של הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם ולחלט את רכב ההסעות מסוג מרצדס ששימש לביצוע העבירה. בבקשת המעצר צוין, כי  "הנאשמים תרמו את חלקם לפיגוע מחריד, בו קיפחו את חייהם שבעה בני-אדם, הם שהסיעו והובילו את המחבלים ליעדם תוך נטילת סיכון מופרז לתוצאה איומה, ובמעשיהם אלו הוכיחו את המסוכנות הביטחונית הנשקפת מהם לציבור בישראל".

פיגוע טרור תל אביב פרקליטות המדינה מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art