3 שנות מאסר נגזרו על דרשן מוסלמי שקרא להצטרף ללחימה

3 שנות מאסר נגזרו על איש דת ודרשן מסגד שקרא להצטרף ללחימה נגד ישראל, מספר ימים אחרי הטבח. הוא הורשע בסעיף עבירה שהשימוש בו חריג, וחמור יותר מהסתה לטרור

3 שנות מאסר נגזרו על דרשן מוסלמי שקרא להצטרף ללחימה
מסגד צילום: Yossi Aloni/Flash90

בית המשפט המחוזי גזר היום (שלישי) עונש של 3 שנות מאסר בפועל ומאסר על תנאי על ג'מאל מוסטפא, איש דת ודרשן מסגד, שהורשע על פי הודאתו, בעבירה של גילוי החלטה לבגוד.

על פי גזר הדין, ב-12 באוקטובר 2023 פרסם חמאס קריאה לכל העם הפלסטיני ול"אומה האסלאמית" להגיע לירושלים ביום שישי שלמחרת כדי להצטרף ללחימה נגד ישראל. למחרת, נשא הנאשם דרשה בפני מאות מתפללים במסגד בשכונת עיסאוויה בירושלים ובסביבתו, בה קרא להצטרף ללחימה. קריאה זו הופצה בכלי תקשורת רבים, בארץ ובעולם. בדרשתו אמר, בין היתר, "הלחימה היא חובה, חובה על האומה הזאת בזמן הזה; על כל מוסלמי שיכול לבצע ג'יהאד בנפשו (על ידי הקרבתה) ובכספו. חובה על כל מי שיכול לבצע ג'יהאד לעשות זאת". הנאשם הודה בעובדות כתב האישום טרם שמיעת העדויות בתיק והורשע בעבירה שיוחסה לו.

במסגרת דיון הטיעונים לעונש ביקשה פרקליטות מחוז ירושלים, באמצעות עו"ד שי עציון, להשית על הנאשם 4 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס כספי. הפרקליטות טענה כי הנאשם בחר לתאר את מעשי החמאס כ"תחילת הניצחון בשחרור המולדת", ולקרוא להשתתפות בלחימה כחובה דתית. זאת כאשר הוא מוכר כאיש דת ומנהיג ציבור, וכאשר הדברים נישאים באוזני מאות מתפללים ורבים שמחוץ למסגד. הפרקליטות הדגישה כי יש לשקול את הצורך בהרתעה אישית ובהרתעת רבים. מנגד ביקש בא כוחו של הנאשם  לגזור עליו שנה וחצי מאסר בפועל. בא כוחו של הנאשם טען, בין היתר, כי החמרה במדיניות האכיפה צריכה להיעשות באופן הדרגתי, וכי משהורשע הנאשם בעבירה חמורה יותר באופן תקדימי, יש לאזן זאת בדרך של הטלת עונש מתון יחסית.

בית המשפט המחוזי בירושלים התייחס לנדירות ההעמדה לדין בעבירת "גילוי החלטה לבגוד" וכן לתקדימיות ההעמדה לדין בעבירה זו באשר לדברים שנישאו בפני ציבור בפרט וגזר, כאמור, על הנאשם 3 שנות מאסר בפועל ומאסר על תנאי.

בית המשפט קבע כי "הדברים נאמרו על ידי איש דת מוערך ובעל סמכות בשכונתו בפני מאות שומעי לקחו, ומעמדו זה של הנאשם עולה הן מעובדות כתב האישום שעליהם הוסכם והן מדברים העדים מטעמו. עיתוי נשיאת הדברים ומקום נשיאתם היו רגישים יותר, שכן מדובר בצהרי יום השישי, בירושלים, ובאותו מועד שבו קרא חמאס לכלל בני אומת האסלאם לצעוד ירושלימה ולהצטרף למלחמה בישראל".

פרקליטות המדינה הסתה לטרור

 צבע אדום

art