שני ישראלים מול עשרים פורעים: "התעמתו איתנו עם ברזלים, בקבוקים ואגרופנים"

צבי, ישראלי שחטף מכות בהולנד מפורעים מוסלמים סיפר על רגעי הלינץ: "התעמתו איתנו עם ברזלים, בקבוקים ואגרופנים, היינו שניים מול עשרים, חטפנו מכות ברחוב כמו כלבים. חבר שלי איבד את ההכרה ואני דיממתי". נהגי מוניות ואוברים היו שותפים פעילים בפרעות ודיווחו על מיקום של ישראלים

שני ישראלים מול עשרים פורעים: "התעמתו איתנו עם ברזלים, בקבוקים ואגרופנים"
אילוסטרציה צילום: pixabay

הלינץ' באמסטרדם בסוף השבוע נגד האוהדים הישראלים היה אחד המפחידים והנוראיים שישראלים חוו בשנים האחרונות באירופה. צבי קידר, שהגיע למשחק נפצע לאחר שהוכה באכזריות, צבי התראיין לעקיבא נוביק וקלמן ליבסקינד בתוכנית "קלמן ליברמן" בכאן רשת ב וסיפר על רגעי האימה.

"כשיצאנו מהמטרו אחרי המשחק שום דבר לא הרגיש בעייתי. פתאום, בכיכר דאם ניגשה אלינו אישה ואמרה לנו 'כנסו לבר שלי, מסוכן לכם להסתובב כאן'. חשבנו שהיא מסתלבטת ורוצה למכור לנו אלכוהול, אבל כשנכנסו ראינו המון ישראלים מבוהלים ומפוחדים. היא הצילה אותנו, היינו ממש בדרך לתופת", סיפר צבי.

הפורעים צבאו על חלונות הבר בו הסתתרו צבי, חברו ויתר האוהדים במשך שעה: "המשטרה הגיעה ופיזרה את האירוע, הפורעים לא פחדו מהשוטרים. ביקשנו מאחד מהם ללוות אותנו למלון והוא לא הסכים וטען 'אנחנו לא נותנים שירותי הסעות'". צבי וחברו נאלצו ללכת למלון לבדם והצניעו כל סממן שעשוי לזהות אותם כישראלים.

"במרחק של 200 מטרים מהמלון מישהו ניגש אליי ושאל אותי מאיפה אני, עניתי לו 'יוון' והוא שלף מהכיס שלי את הצעיף הצהוב של מכבי והתחיל להתעמת איתי. התעמתו איתנו עם ברזלים, בקבוקים ואגרופנים, היינו שניים מול עשרים, חטפנו מכות ברחוב כמו כלבים. חבר שלי איבד את ההכרה ואני דיממתי".

צבי סיפר כי גרר את חברו למלון וכשהגיע התקשר להזמין אמבולנס שסירב להגיע בשל ההתפרעויות במקום: "התפנינו עצמאית באמצעות מונית שהמלון טען שהיא בטוחה. בבית חולים לא הייתה אלינו שום אמפתיה, הם היו אדישים ולא שאלו אותנו מה קרה". 

באתר ווינט דווח, כי אחרי גביית עדויות וראיות מצד משטרות ישראל והולנד, עולה מהחומרים שבפני החוקרים כי מדובר באירוע שתוכנן מראש, ולא ספונטני או מתגלגל. בנוסף עולה כי לא מדובר בתגובה להתגרות מצד האוהדים הישראלים, כפי שניסו לצייר בתקשורת ההולנדית.

עשרות פורעים, חיכו לאוהדים הישראלים במקומות שונים ברחבי העיר, כשהם מצוידים מראש באגרופנים, סכינים, אלות, יחד עם רימוני עשן וחזיזים. על פי העדויות, נהגי מוניות היו שותפים פעילים בפוגרום, ודיווחו על מיקום של ישראלים.

עוד מתברר כי הפורעים לא דקרו אף אחד מהישראלים, אלא בעיקר רצו להכות אותם כהזדהות עם הנעשה בעזה. התקיפות כללה גם שימוש במצלמות, שנועד להשפיל את הקורבנות.

הולנד אמסטרדם תקיפה אנטישמית

 צבע אדום

art