הרמטכ״ל ללוחמים בעזה: "מצפה מכם להכרעת חטיבת רפיח"
יענקי פרבר
08.04.25
ישראל וארה"ב החליפו טיוטות של הסכם הפסקת האש בלבנון. שליח ארה"ב לאזור, עמוס הוכשטיין, נועד בעניין זה עם ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, ועם יו"ר הפרלמנט, נביה ברי, כדי לדון בהתקדמות המגעים להפסקת אש. על פי הדיווחים, ההסכם המתגבש כולל מנגנון אכיפה מחמיר שמאפשר לישראל לשמור על חופש פעולה במקרה של הפרות מצד חיזבאללה.
לפי דיווח של איתמר אייכנר, הקבינט הביטחוני הישראלי צפוי לדון בנושאים המרכזיים העומדים על הפרק – ובכלל זה הסדרת הפעילות בלבנון, סוגיית החטופים והשאלות ההומניטריות. במסגרת זו, ארה"ב דרשה מישראל להגביר את הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה תוך 30 יום, אחרת תיתכן הטלת אמברגו נשק על ישראל.
במקביל, ישראל דרשה ערבויות מרוסיה כי לא תאפשר הברחות נשק מסוריה ללבנון, במטרה למנוע את התחמשות חיזבאללה. בהסכם נכללה דרישה כי חיזבאללה יסוג מהאזורים הצפוניים לליטאני, בעוד שצה"ל יישאר בקו הכפרים הראשונים למשך 60 יום, עד שצבא לבנון יסיים להשמיד את תשתיות חיזבאללה באזור. לאחר מכן, צפוי צה"ל לסגת לקו הגבול הבינלאומי, המכונה "הקו הכחול".
עוד נחשף כי רוסיה תהיה מעורבת במנגנון ההסדרה מול סוריה, במטרה למנוע הברחות נשק לארגוני הטרור בלבנון. עם זאת, רוסיה לא תהיה מעורבת ישירות במתרחש בתוך לבנון, אלא תתמקד בלחץ על נשיא סוריה, בשאר אל-אסד, כדי למנוע חימוש איראני דרך שטחו.
על רקע דיווחים אלה, הרמטכ"ל אישר את הרחבת התמרון הקרקעי בדרום לבנון, שיכלול אלפי חיילים בסדיר ובמילואים. בכירים במערכת הביטחון הדגישו כי התמרון נועד להעמיק את הישגי צה"ל עד כה, ולהגיע לאזורים נוספים בהם חיזבאללה פעיל. גורמים צבאיים ציינו כי במידה וייחתם הסכם בימים הקרובים, צה"ל יתאים את פעילותו במהירות ויערך בהתאם לקו הגבול שנקבע בהסכם.
יענקי פרבר
08.04.25
יענקי פרבר
09.04.25
יצחק וייס
08.04.25
יענקי פרבר
07.04.25
שלו שינברג
08.04.25
יענקי פרבר
09.04.25