היועמ"שית מתקפלת: ניתן למנות נציב לשירות המדינה ללא ועדת איתור
לאחר שטענה כי יהיה "קשה עד בלתי אפשרי" להגן משפטית על כל דרך מינוי שאיננה באמצעות ועדת איתור, היועצת המשפטית לממשלה חוזרת בה ומציגה עמדה שונה לבית המשפט
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה חוזרת בה מעמדתה בנושא מינוי נציב שירות המדינה. בתגובה שמסרה לבג"ץ הערב (שלישי) כתבה מיארה כי אפשר למנות את הנציב באותה הדרך שמונו קודמיו, ללא ועדת איתור. כך פורסם ב-i24NEWS.
זאת לאחר שבחודש יוני היא טענה כי יהיה קשה עד בלתי אפשרי להגן משפטית על כל דרך מינוי שאיננה באמצעות ועדת איתור.
עם זאת, היועמ"שית ציינה כי המינוי יהיה כפוף לשלושה תנאים שלטענתה התקיימו בהליך מינוי הנציב הקודם: הועדה תהיה מלווה ע״י היועצת המשפטית למשרד רה״מ, חברי הוועדה מטעם הציבור ימונו ע״י יועמ״ש משרד רה״מ והוועדה תקבע תנאי סף ואמות מידה למינוי הנציב.
יוזכר כי בדיון שהתקיים בבית המשפט העליון ב-15 באוקטובר, התקשה נציג היועמ"שית להציג עמדה קוהרנטית. השופט סולברג שאל: כתבתם שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להגן על מינוי נציב שירות המדינה אם לא ימונה בדרך של ועדת איתור . אמרתם שיש מניעה משפטית. נציגת היועצת השיב: לא, ״קשה עד בלתי אפשרי״ זו לא מניעה משפטית.
בחודש אוגוסט שינתה הממשלה את הליך בחירת נציב שירות המדינה, חרף התנגדותה הנחרצת של היועמ"שית. הממשלה קבעה כי ראש הממשלה הוא זה שיבחר את הנציב והמינוי יעבור רק את אישור הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה. אותה ועדה שדנה במינוי רמטכ"ל, מפכ"ל, נציב שירות בתי הסוהר, ראש השב"כ, ראש המוסד ונגיד בנק ישראל.
נציבות שירות המדינה ממונה על ניהול העסקתם של עובדי המדינה. תפקידיה העיקריים הם ניהול התקנים של משרדי הממשלה, קליטת ומינוי עובדים, קביעת מסלולי קידום, הכשרת עובדי מדינה וטיפול ברווחתם.