ההתחייבות הישראלית: "לא נעקור בכפייה פלסטינים מצפון הרצועה"
במכתב רשמי ששלחה ישראל בשבוע שעבר לממשל ביידן הובהר כי אין בכוונתה לגרש פלסטינים מצפון עזה או להרעיבם. בכירים אמריקנים חוששים: להבטחות לא יהיה תוקף כשטראמפ ייכנס לבית הלבן
ישראל התחייבה במכתב רשמי ששלחה לממשל ביידן בשבוע שעבר כי אין לה כוונה לעקור בכוח פלסטינים מצפון רצועת עזה או להרעיב את האוכלוסייה האזרחית שם, כך נחשף ב'וואלה'.
המכתב הישראלי נשלח בתגובה לאולטימטום שהציבו שר החוץ טוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין ב-13 באוקטובר בנוגע למשבר ההומניטרי בעזה. המצב בצפון רצועת עזה היה אחד החששות המרכזיים שהעלה ממשל ביידן במכתב.
המועד האחרון לאולטימטום פג ביום רביעי שעבר. אם ממשל ביידן היה קובע שישראל לא נקטה מספיק צעדים כדי להגביר את הסיוע לעזה, ארה"ב הייתה יכולה להשעות את אספקת הנשק לישראל, בהתאם לחוק האמריקני.
המכתב מ-13 בנובמבר נשלח יום לאחר שהשר לעניינים אסטרטגים רון דרמר ביקר בוושינגטון ותדרך את בלינקן ואת היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, על הצעדים שישראל נוקטת כדי לתת מענה לחששות של ארה"ב בנוגע למשבר ההומניטרי בעזה.
המכתב בן 23 העמודים שחתום על ידי דרמר ושר הביטחון ישראל כ"ץ ונשלח לבלינקן ואוסטין, כולל רשימה ארוכה של צעדים שישראל ביצעה במהלך החודש האחרון או מתכננת לבצע בשבועות הקרובים כדי לשפר את המצב ההומניטרי ברצועה.
שני בכירים בממשל ביידן אמרו שישראל לעולם לא היתה נוקטת בצעדים הללו ללא האולטימטום האמריקני והאיום בהשעיית הסיוע הצבאי.
דרמר וכ"ץ כתבו במכתב כי מספר משאיות הסיוע הנכנסות לעזה מדי יום עלה בשבועיים הראשונים של נובמבר ל-200. הם ציינו שהקבינט המדיני-ביטחוני הורה לצה"ל להגדיל את מספר המשאיות ל-250 מדי יום וכן לוודא שמספיק משאיות מגיעות לצפון עזה.