דיווח: מוקד המחלוקת בין ישראל ללבנון, וניסיון ההרגעה האמריקני

בעוד בירושלים מעוניינים שמדינות אירופיות ישתתפו במנגנון הפיקוח על אכיפת הסכם הפסקת האש, ביירות רוצה לפחות מדינה ערבית אחת. בכירים ישראלים: "נרשמה התקדמות בנושא חופש הפעולה של צה"ל בלבנון"

דיווח: מוקד המחלוקת בין ישראל ללבנון, וניסיון ההרגעה האמריקני
פעילות הכוחות בלבנון צילום: דובר צה"ל

נקודת המחלוקת העיקרית במגעים להסכם הפסקת אש בלבנון היא מי יהיו חברים במנגנון הפיקוח על אכיפת ההסכם. כך פורסם היום (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11.

בראש מנגנון הפיקוח על ההסכם יעמדו ארצות הברית וצרפת, כאשר על זה אין ויכוח. המחלוקת היא מי יהיו המדינות הנוספות החברות במנגנון, בעוד בישראל מעדיפים מדינות אירופיות רצינות, בלבנון מעדיפים לפחות מדינה ערבית אחת.

הממשל האמריקני הבהיר, בניסיון להרגיע את ישראל, כי המעקב אחרי יישום ההסכם יהיה לא רק בעקבות תלונות של צד כזה או אחר, אלא יהיה מעקב אקטיבי ב"אמצעים שונים".

דיפלומטים מערביים מעריכים שהפסקת האש תחזיק את 60 ימי המבחן של ההסכם. השאלה היא מה יקרה ביום ה-61. כלומר, הערכה היא שחיזבאללה יכבד את 60 ימי המבחן, אבל השאלה מה יקרה אחרי שהם יסתיימו והפסקת האש הרשמית תיכנס לתוקף.

אחרי סבב השיחות של השליח האמריקני עמוס הוכשטיין בלבנון, בכירים ישראלים אומרים כי "נרשמה התקדמות מסוימת בסוגיית חופש הפעולה של צה"ל בלבנון". כאמור, מדובר במכשול מהותי לקראת הגעה להסכם. לפי אותם בכירים, ניתן להגיע להסכם בתוך כשבוע.

לבנון מלחמת חרבות ברזל מבצע חיצי הצפון צה"ל ארה"ב ישראל

 צבע אדום

art