התליין של הצורר אייכמן הלך לעולמו: הרב שלום נגר ז"ל
ר' שלום נגר ז"ל שהיה התליין של צורר היהודים אדולף אייכמן הלך לעולמו בגיל 88. השלים את לימודיו בלימודי השחיטה ושקד על תלמודו לאחר צאתו לפנסיה
ברוך דיין האמת: הלך לעולמו ר' שלום נגר ז"ל מי שתלה את הפושע הנאצי אדולף אייכמן ר' שלום נפטר בגיל 88.
ר' שלום ז"ל נולד בתימן בשנת 1936 ועלה לארץ בגיל 14. לאחר שירות בצה"ל בחטיבת הצנחנים, הוא החל לעבוד במשמר הגבול, במשטרה וכסוהר בשירות בתי הסוהר.
הוא לבטח לא שיער מה יפול בחלקו ותמיד היה מספר על הימים ההם.
"ב 15.12.61, כששירתתי כסוהר מן המניין בשב"ס, הציע לי מפקד החוליה, מרחבי ז"ל, להצטרף לצוות. הוא הסביר לי שזו משימה חשובה לעם ישראל. הוא הראה לי ולעוד שני חבר'ה סרט על תליות של נירנברג ושאל "מוכנים לעשות פעולה?…" בהתחלה סירבתי! אבל הוא הבהיר לי ש "אחרים מעוניינים, אבל בחלקך נפל לעשות!"
"הייתי אז צעיר וחשבתי שלתלות בן אדם זה אכזרי, אבל כשהוא הראה לי תמונות מתליות במחנה ריכוז, הבנתי שאני במצב של קידוש שם שמים הסכמתי".
ר' שלום נגר הכיר את צורר היהודים אדולף אייכמן עוד טרם מותו. הוא היה השומר האישי שלו בתאו בכלא רמלה.
הוא סיפר: "ביום ההוצאה להורג הייתי בחופש. הלכתי עם אשתי ברחוב ולפתע עצרה מכונית. מישהו תפס בידי והכניס אותי פנימה. זה היה המפקד שלי. נסענו לבית הסוהר ברמלה, שם נתנו לי אלונקה, סדינים ותחבושות. בינתיים, היה אצל אייכמן הכומר והוא ביקש כוס יין. הודיעו לו שהערעור נדחה, והוא ידע שהוא הולך לתליה. הוא סירב לשים כיסוי על העיניים".
"מפקד החוליה אמר לי "אתה רשום בהסטוריה". אומנם לא הרגשתי חרטה, אבל למרות שבצה"ל הייתי חבלן ופירקתי מוקשים, למרות הכל התחלתי לפחד. באותם רגעים הרגשתי מה הרגישו היהודים כשהובילו אותם כצאן לטבח. הייתה לי מערבולת בראש, והייתי בוכה בלילה".
לסיכום, אמר ארז ר' שלום: "גם אם היו מציעים לי לפני להשתתף בהוצאה להורג של דמיאניוק, לא הייתי מסכים. זה לא תענוג להרוג בן אדם, אבל אייכמן היה מקרה מיוחד".
ר' שלום נגר יצא לפנסיה, וביחד עם כנפי הצניחה הוריד אף את דרגות הקצונה הבכירות, עזב את הכל ושם את פעמיו לבית המדרש. לאחר מספר שנים של לימוד תורה, כדי להשלים את גירסא דינקותא, הוא החל בלימודי השחיטה. הוא קיבל תעודת שוחט, ורבים מהאנשים שהיו מזמינים אותו לשחוט להם כבש, עגל, או תרנגול, לא שיערו שהשוחט שמולם היה תליין".
יהי זכרו ברוך.