למרות הסכמת מיארה: בג"ץ מקפיא את מינוי נציב שירות המדינה

אחרי שהממשלה כבר הגיעה להסכמה עם היועמ"שית בנושא אופן מינוי נציב שירות המדינה, בג"ץ הוציא צו המקפיא את המינוי בעקבות העתירות נוספות שהוגשו

למרות הסכמת מיארה: בג"ץ מקפיא את מינוי נציב שירות המדינה
בית המשפט העליון צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בית המשפט העליון הוציא היום (ראשון) צו ביניים המקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה ומונע את כינוס ועדת המינויים המיוחדת, בעקבות העתירות שהוגשו נגד המינוי. 

בהחלטה שניתנה על ידי הרכב של שלושה שופטים - מ"מ הנשיא יצחק עמית, השופט נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז - נקבע כי יקבע מועד לדיון בעתירותן במהלך חודש ינואר 2025.

בית המשפט אף הציע לצדדים לקיים את הדיון כאילו ניתן צו על תנאי המורה למשיבים לנמק מדוע לא יבוטל התיקון להחלטת הממשלה 2129, ומדוע לא ימונה הנציב בהליך של ועדת איתור בלתי תלויה. ההחלטה מתייחסת לכך שכהונת הנציב הנוכחי צפויה להסתיים ב-12.12.2024, אך השופטים נמנעו מלהביע עמדה לגבי אפשרות הארכת הכהונה.

כזכור, לאחרונה כבר הושגה הסכמה בין היועמ"שית לבין הממשלה לפיה ימונה הנציב בדרך שמונה הנציב המכהן דניאל הרשקוביץ' שמסיים את כהונתו, אולם לאחר הסכמה זו הוגשו עתירות נוספות שתוקפות את הליך מינויו של הנציב ובג"ץ מתכוון לקיים דיון באותן עתירות. 

בחודש אוגוסט שינתה הממשלה את הליך בחירת נציב שירות המדינה, חרף התנגדותה הנחרצת של היועמ"שית. הממשלה קבעה כי ראש הממשלה הוא זה שיבחר את הנציב והמינוי יעבור רק את אישור הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה, שבוחנת רק את טוהר המידות של המועמד ולא את כישוריו או התאמתו לתפקיד. 

בסוף חודש אוקטובר, לאחר שבג"ץ רמז שהוא עשוי לקבל את העתירות נגד ההחלטה, הודיעה המדינה לבית המשפט כי היא תעביר החלטת ממשלה חדשה בה יתוקן הליך הבחירה. על פי התיקון תיקבע זהות הנציב בוועדת מינויים שתוקם במיוחד לשם בחירתו. לפי תשובת הממשלה, בראש הוועדה יעמוד שופט בדימוס, ושאר חברי הוועדה יהיו נציגי הציבור של ועדת המינויים במתווה שבו נבחר הנציב היוצא, פרופ' דניאל הרשקוביץ.

בג"ץ נציב שירות המדינה גלי בהרב מיארה

 צבע אדום

art