בשל המחסור: נפתחה מכסת ייבוא של מיליוני ביצים
משרד החקלאות וביטחון המזון פותח מכסת יבוא לביצי מאכל בפטור ממכס, בהיקף של 10 מיליון ביצים לחודש דצמבר | המטרה: לטובת שמירה על ביטחון המזון של מדינת ישראל והבטחת רציפות האספקה של ביצי מאכל
מתוך מטרה לעמוד בביקוש המקומי, משרד החקלאות וביטחון המזון פותח מכסת יבוא לביצים בפטור ממכס לחודש דצמבר, בהיקף של 10 מיליון ביצים. פתיחת המכסה הינה בהתאם להערכות המצב ותחזיות ייצור הביצים בישראל ועל מנת לענות על הביקושים המקומיים.
ככלל, בישראל מיוצרות בממוצע כ-2.2 מיליארד ביצי מאכל בשנה, המספקות את הצריכה המקומית. כ-70% מלולי המטילות של ישראל מרוכזים בגליל ובגולן, והם מייצרים כמיליארד ו-600 מיליון ביצים בשנה, המהווים כ-73% מסך התוצרת הארצית. המכסות שניתן לייבא לישראל ביצים מאזורים חופשיים משפעת עופות מהמדינות הבאות: איטליה, פולין, אוקראינה, ספרד, פורטוגל, בולגריה ומארה"ב ביצים לתעשייה.
כזכור, לקראת חגי תשרי נפתחה מכסה של 45 מיליון ביצים עד סוף אוקטובר. בנוסף, נפתחה מכסה בהיקף של 40 מיליון ביצים עד סוף נובמבר. מתוך שתי המכסות יחד, נוצלו בפועל כ-63 מיליון ביצים.
בynet מציינים כי בארבע השנים האחרונות נפתחת מדי שנה מכסה בדצמבר בנוסף למכסות החגים. השנה משווקי הביצים מייבאים ביצים ברצף, ללא קשר לחגים, משום שהייצור המקומי נמצא בחסר: רוב הלולים בישראל כאמור ממוקמים בצפון הארץ וחלקם נפגעו, כשלאחרים - הגישה חלקית בלבד. הייבוא לאורך השנה הוא במסגרת המכסות – כלומר ללא מכס. ובכל זאת לפי הקמעונאים, יש מחסור.
לפי נתוני ענף הלול, בישראל יש כ-500 אלף עופות שמטילות 400 אלף ביצים ביום. כרגע יש מחסור של כ-15-10 אלף ביצים בחודש: בין 5% ל-10% מהענף. ואלה רק ביצים מפוקחות. בביצי חופש ואומגה יש מחסור עמוק יותר, אבל נתח השוק שלהן זניח.