השגריר החדש: "לעם הסיני וליהודים יש היסטוריה עתיקת יומין"

שיאו ג'ון-ג'נג מונה לשגריר סין בישראל, בתקופה של חוסר תמיכה של סין בישראל בירושלים מאז ה-7/10. ג'ון-ג'נג, פרסם הצהרה חיובית באחת התקופות המתוחות ביחסים בין המדינות. הוא החל את דרכו כמזכיר שלישי ושני בשגרירות סין באיראן

השגריר החדש: "לעם הסיני וליהודים יש היסטוריה עתיקת יומין"
השגריר שיאו ג'ון-ג'נג צילום: באדיבות המצלם

ברקע המתיחות בין ישראל לסין מאז 7 באוקטובר, בסוף השבוע נכנס לתפקידו שגריר חדש לסין בישראל, שיאו ג'ון-ג'נג, לאחר שמונה לתפקיד על ידי הנשיא שי ג'ינפינג. השגריר החדש צפוי להגיש את כתב האמנתו לנשיא המדינה יצחק הרצוג בחודש הבא.

השגריר שיאו, בן 54 בעל תואר ד"ר בהיסטוריה מאוניברסיטת פקינג, נמצא בשירות הדיפלומטי של סין זה 25 שנה. הוא החל את דרכו כמזכיר שלישי ושני בשגרירות סין באיראן, עד שנת 2002, לאחר מכן כיהן במטה משרד החוץ העוסק במערב אסיה וצפון אפריקה, שימש כקונסול בטורקיה, במצרים ובתפקידו האחרון - שגריר סין ביוון.

סין לא רק שלא גינתה את אירועי 7 באוקטובר, היא סירבה אפילו לקרוא לשחרורה של נועה ארגמני, שאמה ממוצא סיני. הסינים גינו את ישראל בכל הזדמנות, והשגריר שלהם באו"ם אף האשים את אותה באובססיה להפציץ מדינות. כמו כן, סין הדירה את עצמה מנמלי ישראל במלחמה.

ב-Ynet דווח כי סין סירבה לשלוח לישראל עובדים נוספים חרף צורך דחוף, אך השאירה בישראל את 20 אלף הפועלים שלה שהמשיכו לעבוד בישראל בזמן המלחמה, דבר שבלעדיו היה מביא לקריסה מוחלטת של ענף הבנייה.

עם בואו לישראל פרסם השגריר הסיני החדש שיאו ג'ון-ג'נג הצהרה חיובית, שבה התחייב להקדיש את מאמציו לכך שהמודרניזציה הסינית תקבל הדים נוספים ותמשוך עוד חברים בישראל. השגריר הזכיר כי לעם הסיני ולעם היהודי יש היסטוריה עתיקת יומין וציוויליזציה נהדרת. מאז 1992 סין וישראל הקימו יחסים דיפלומטיים ופתחו פרק חדש של חילופי ידידות.

"המצב האזורי הנוכחי מסובך ורגיש עם חששות גוברים של אפקט גלישה. בינתיים, מאמצים לקידום השלום לעולם אינם פוסקים והשלום יתקבל בסופו של דבר. אני רוצה לומר כמה מילים במיוחד למוסדות ולסינים שנמצאים בישראל ולכל החברים שאכפת להם מיחסי סין-ישראל: ביטחון הוא דבר בסיסי. התרחקו מאזורי קונפליקט", מסר השגריר.

סין מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art