הרצוג: "יש עכשיו מו"מ אינטנסיבי על החטופים, אולי נביא אח"כ הסכם עם סעודיה"
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אירח בבית הנשיא מפגש עם מנהיגי דת מוסלמים, אימאמים משפיעים ביישובי החברה הערבית. הרצוג: "העלייה בפשיעה ובמקרי האלימות בחברה הערבית היא מדאיגה וכואבת"
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אירח בבית הנשיא היום (חמישי) מפגש עם מנהיגי דת מוסלמים, אימאמים משפיעים ביישובי החברה הערבית.
עוד נכחו במפגש: ליאור שחר מנהל המינהל לתפקידים מיוחדים במשרד הפנים, אל״ם במיל׳ איאד סרחאן מנהל האגף לעדות דתיות וזיאד אבו מוך מנהל בכיר בתחום המוסלמי במשרד הפנים.
האימאמים הם מנהיגים דתיים וחברתיים, עובדי משרד הפנים ונחשבים למשפיעים בחברה הערבית. הם משמשים כמגשרים ביישובים ובקהילות, זאת במטרה לצמצם את האלימות ביישובים.
עם פרוץ המלחמה, האימאמים שמו להם למטרה לחזק את מרקם החיים המשותפים בין כלל הדתות והעדות במדינה, במטרה לטפח סובלנות, הידברות וגישור- מתוך אמונה כי זהו הבסיס לחברה ישראלית משותפת ויציבה.
בפגישה, האימאמים העלו בפני הנשיא את הקושי הגדול למול האלימות והפשיעה הגואים בחברה הערבית, והחששות שלהם בנושא, אחד מהם הביע פחד לחייו, והסביר כי אף אחד לא חסין במצב הנוכחי: ״כל יום נהרג מישהו אצלנו, אנחנו אמנם מדברים ומחייכים אבל מצבנו הוא לא טבעי ולא מקובל. אין לי מילים, כל אחד מאיתנו פה מאויים. כל אחד.״
אימאם נוסף פנה לנשיא בנושא: ״אני מעביר לך את כאבי כערבי מוסלמי, ומקווה שהכאב הזה דרכך יעבור לכל אחד בעולם הזה.״
הנשיא אמר בתגובה: ״העלייה בפשיעה ובמקרי האלימות בחברה הערבית היא מדאיגה וכואבת. מדובר באתגר לאומי שמחייב אותנו להמשיך ולפעול בשיתוף פעולה עד למיגור התופעה.
הכאב הוא כפול, כי מלבד האלימות, גם הטרור גובה קורבנות מכלל רבדיה של החברה הישראלית. ולכן, אנו מוכרחים להמשיך לשתף פעולה למען עתיד טוב יותר״.
המפקח על האימאמים מרהט, שיתף את הנשיא כי הם פועלים לטובת מוביליות חברתית של המגזר הנשי בחברה ואמר: ״הצלחתי להקים מרכז להעצמת נשים, היום לומדות ומגיעות למרכז כמעט 300 נשים, שמקבלות השכלה. נשים שלא ידעו קרוא וכתוב בכלל. העברתי להם קורס גישור, וכיום הן מגשרות בין נשים, העברתי להן קורס עזרה ראשונה בנוסף. הן מרגישות כאילו הן חיות מחדש. נשים שלא ידעו לצאת בכלל, כיום יש להן כתובת, הן ממש פרחו מחדש.״
נשיא המדינה הודה למשתתפים ושמע על הפעילויות הרבות שהם מקדמים ביישובי החברה הערבית ואמר: ״אני איש אמונה, אני מאמין באמת ובתמים בהקב״ה, כולם מכירים את סבי הרב הרצוג שם משפחתו היה אמבש- אני מאמין באמונה שלמה.
אני מעריך מאוד אנשי דת, אני מאוד מכבד אנשי דת ואנשי אמונה, שמובילים שיח דתי ושיש להם השפעה חברתית כל-כך גדולה. אחת הבעיות היא שהציבור הישראלי לא יודע מה זה אימאם, לא מבין את התפקיד. הציבור הישראלי ראה כל מיני דברים שמפחידים אותו, מזירות אחרות, שלא קשורות אליכם כלל.
צריך לדעת לספר כמה תפקיד האימאם הוא חשוב. כשאנחנו מבקרים ביישובי החברה הערבית, תמיד יש אימאם שבא לשוחח איתנו, וזה כבוד לנו, ושהוא יכול להשפיע על הקהילה והסביבה.
עכשיו הגיע הזמן לחזק את האימאמים, לתת להם גב, לתמוך בהם, זה נושא שאני בהחלט לוקח על עצמי לדחוף אותו.
עניין הפשיעה הוא מדאיג, הוא נורא, כולם תחת זה. זו מחלה איומה ונוראה.
אני מודה לכם מאוד. אינשאללה שנראה ימים של שלום, בשורות טובות, ישועות ונחמות. נתפלל יחד לשובם של החטופות והחטופים, זה המפתח להכל. יש עכשיו משא ומתן אינטנסיבי זה יכול להשפיע על כל הסביבה, אולי נביא אחר-כך תהליך מדיני עם סעודיה, שלדעתי ישנה את כל הדיאולוג בין בני אברהם.״
ליאור שחר, ראש המינהל לתפקידים מיוחדים במשרד הפנים אמר: "אנו רואים חשיבות רבה מאד בכך שנשיא המדינה יצחק הרצוג מוקיר ומעריך את פועלם של האימאמים- עובדי האגף לעדות דתיות במשרד הפנים, הן לטובת יישובי החברה הערבית והן לטובת החיים המשותפים.
שיתוף הפעולה בין מוסד הנשיאות למשרד הפנים יוביל להעצמת מימוש ערך החיים המשותפים וקידום תחומים רבים ביישובי החברה הערבית למען חוסנה של החברה הישראלית ומדינת ישראל".