צמצום לרכב אחד והגשת מסמכים מחדש: הצעדים שיינקטו בעקבות פרשת תגי הנכה

בתוך שלוש שנים בלבד, מספר תגי הנכה בישראל זינק מ-70 אלף לכ-670 אלף, כאשר חלק מהם נחשד שהתקבל במרמה. במסגרת החקירה צפויים להיחקר מאות חשודים, לצד מהלכים אזרחיים נרחבים, הכוללים צמצום השימוש בתגים והחמרת תנאי קבלתם

צמצום לרכב אחד והגשת מסמכים מחדש: הצעדים שיינקטו בעקבות פרשת תגי הנכה
חניית נכה צילום: שאטרסטוק

ראש יאח"ה, תת-ניצב אליהו מקמל, חשף בצהריים (שלישי) בריאיון ל"קול ברמה" את ממדי פרשת תגי הנכה, במסגרתה אלפי חשודים קיבלו תגים במרמה. לדבריו, לצד החקירה הפלילית נבחנים צעדים אזרחיים רחבי היקף כדי להתמודד עם התופעה - שבמשטרה סבורים כי הפכה למכת מדינה.

"במקביל לחקירה, שבמהלכה ייחקרו מאות ששילמו עבור תגי נכה וקיבלו אותם במרמה, נקדם מהלכים אזרחיים", ציין מקמל. "נבקש מהגורמים הרלוונטיים לדרוש מכל מי שמחזיק בתג נכה להציג מחדש מסמכים, להתייצב בפני רופאים, ונפעל לצמצם את השימוש בתג כך שיחול על רכב אחד בלבד במקום שניים. בנוסף, נגיש תביעות להשבת כספים לקופת המדינה מכל מי שהתחמק מתשלום אגרות או היטלים".

מנתוני החקירה, במסגרתה נעצרו גם חשודים חרדים, עולה כי מאז שנת 2021 חלה עלייה דרמטית במספר תגי הנכה בישראל – מכ-70,000 תווים בלבד לכ-670,000 תווים נכון ל-2024. על פי החשד, חלק מהתגים הושגו במרמה.

במערכת אכיפת החוק מודים כי חקירת כל המקרים בלתי אפשרית בשל ההיקף העצום של התופעה. “מדובר במאות אלפי תגים שנחשדים ככאלה שהתקבלו במרמה, ”אמר ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה. עם זאת, צפוי כי החקירה תתמקד בעשרות עד מאות חשודים מרכזיים.

בראיון לתכנית 'אחת בצהריים' ב'קול ברמה' אמר ראש היחידה לחקירות הונאה כי במסגרת המהלכים, צפויה המדינה להטיל סנקציות חדשות ולבצע רב-ארגון של תהליך בקשת תגי הנכה. בין השאר, נשקלת האפשרות לחייב את כל המחזיקים בתגים להגיש בקשה מחודשת, לעבור בדיקות רפואיות מעודכנות ולצמצם את מספר כלי הרכב שלהם ניתן תג נכה.

תג נכה זיוף מרמה חקירה היחידה הארצית לחקירות הונאה

 צבע אדום

art