סערה בציבור הערבי בעקבות שלטי החוצות שנתלו ביו"ש

שלטי חוצות שנתלו בימים האחרונים במספר כבישים מרכזיים ביהודה ושומרון, עוררו סערה בכפרים הערבים לאחר שאלו הכילו את המשפט בערבית "אין עתיד בפלסטין". משפיען ערבי: "המסר ברור, אחרי הגירוש בעזה יבוא תורם של ערביי יו"ש"

סערה בציבור הערבי בעקבות שלטי החוצות שנתלו ביו"ש
"אין עתיד בפלסטין": שלטי חוצות שנתלו ביו"ש צילום: מטה "נלחמים על החיים"

סערה בכפרי יו"ש: במטה 'נלחמים על החיים' יצאו בימים האחרונים בקמפיין עידוד הגירה באמצעות שלטי חוצות בכבישי יהודה ושומרון, הנושאים את הכיתוב "אין עתיד בפלסטין" בשפה הערבית, לצד תמונה של אוכלוסייה עזתית המתפנה מרחבי הרצועה.

מטרת הקמפיין, כך מסבירים במטה, היא "למנוע תקוות שווא בקרב הציבור הערבי ביו"ש, ולעודד את המגמה ההולכת וגדלה של רצון להגירה". "במשך שנים מוליכים שולל את הערבים שתהיה להם מדינה פלסטינית, מה שמפיח בהם תקווה לבצע פיגועים", אמרו במטה. "בשנה האחרונה אנחנו מזהים תופעה ביו"ש שהולכת ומתרחבת בעקבות המלחמה בעזה, של ערבים שמחליטים להגר לחו"ל או שוקלים זאת בקול, אחרי שהבינו שהציבור הישראלי החליט שלא תקום מדינה פלסטינית במרחק נגיעה מנתב"ג".

לדבריהם, "אחרי שמחת תורה כולנו הבנו: אי אפשר לחיות לצד אויב. זה או אנחנו או הם, בסופו של דבר עם ישראל ישלוט על כל ארץ ישראל ורק מי שיקבל את זה יישאר פה. הגיע הזמן להפסיק לשקר להם ולהגיד את האמת - "אין עתיד בפלסטין". 

הקמפיין שהתמקד בצירי התנועה המרכזיים ביו"ש, עורר כצפוי תגובות רבות בקרב ערביי האזור. "המסר לפלסטינים ברור", כתב משפיען ערבי, "אחרי ערביי עזה כעת יגיע תורם של ערביי יו"ש שייעקרו מבתיהם. אנו כבר רואים את המגמה הזו מתחילה", התריע.

בערוץ טלגרם מוביל בנפת בית לחם ערכו דקדוק בכיתוב שהופיע על השלט, והזהירו כי מדובר ברצון לגירוש מלא של ערביי ישראל: "בשלט נכתב אין עתיד בפלסטין, כלומר פלסטין כולה. לא רק מעזה או מהגדה, אלא גם מירושלים ומיתר הארץ רוצים בישראל לגרש את הפלסטינים".

במטה נלחמים על החיים הוסיפו ואמרו היום כי "המלחמה על הארץ היא לא סתם מלחמה, זאת מלחמה רוחנית על הייעוד של עם ישראל ואם נוותר ונתחמק כך נקבל טבח נוסף. בעזה למדנו שאם לא נכריע את האויב - הוא יכריע אותנו. מה שנכון לעזה - נכון גם ליהודה ושומרון. כיבוש, גירוש והתיישבות", חתמו.

מלחמת חרבות ברזל יהודה ושומרון

 צבע אדום

art