רשת BBC ראיינה סורים ממוצא דרוזי והשמיטה את רצונם להסתפח לישראל
רשת BBC הבריטית ראיינה דרוזים סורים שצפו בפלישה של ישראל בגבול וסיפקה סקירה מהונדסת למדי. לפני ארבעה ימים שייח'ים של הכפר הדרוזי ח'דר בצפון קוניטרה, תועדו מבקשים להיות מסופחים לגולן. בכתבה של הBBC הדבר הושמט
בהמשך לדיווחים המגמתיים של רשת BBC האנטישמית, הרשת סיקרה את פלישת ישראל לסוריה, והכתב ניסה לגרום לתושבים הדרוזים בדרום סוריה להביע דעות אנטי-ישראליות. ניסיונותיו לא צלחו, שכן הדרוזים הבינו שסיכוייהם לחיות חיים שלווים בכפריהם יגדלו מאוד אם ישראל תשאר באזור החיץ ותשתלט על הכפרים באזור.
במהלך מלחמת האזרחים העקובה מדם בסוריה בעשור האחרון, הדרוזים סבלו מאוד מידיהם של ג'יהאדיסטים מורדים וכעת הם חוששים להיות תחת שליטת ג'ולאני, ואף מעדיפים בגלוי שישראל תשלוט בהם.
"אולי הם יעזבו, אולי יישארו, אולי יהפכו את האזור לבטוח ואז יסתלקו", אמר ריאד זיידן, לרשת הבריטית. "אנחנו רוצים לקוות, אבל נצטרך לחכות ולראות".
ג'ודאת אל-טאוויל סיפר בראיון כיצד הכפר הגן על עצמו מפני מיליציות במהלך מלחמת האזרחים בסוריה, "אנחנו לא מאפשרים לאף אחד לעבור על אדמתנו", אמר. "אבל ישראל היא מדינה - אנחנו לא יכולים לעמוד נגדה. פעם עמדנו איתן מול לוחמים יחידים, אבל ישראל היא מעצמת-על".
אל-טאוויל ומנהיגים דרוזים אחרים הסכימו שהאופציה הטובה ביותר שלהם - מה שהם כינו "הפחות משתי הרעות" - היא להצטרף לישראל בסיפוח, אבל ה-BBC "איכשהו" פספס את הנרטיב הזה בראיון שלו.
כזכור לפני ארבעה ימים שייח'ים של הכפר הדרוזי ח'דר בצפון קוניטרה, תועדו מבקשים להיות מסופחים לגולן, כלומר להיות תחת שלטון ישראלי. בסרטון שרץ ברשתות החברתיות הסוריות נראים בכירי הדרוזים בפגישה מדברים על כך. הדרוזים מדברים שם על כך שאסד הלך ועל כך שהכוחות הישראליים נכנסו לשטח. את הדיווח הנ"ל הרשת הבריטית השמיטה כדי להשאיר את הנרטיב האנטי ישראלי.