מה עלה בגורלו? פרשת המטוס המלזי מתעוררת

שר התחבורה המלזי הכריז על תחילת חיפושים באזור חדש בדרום האוקיינוס ההודי, עם תקווה לאתר את שרידי המטוס שנעלם ב-2014

מה עלה בגורלו? פרשת המטוס המלזי מתעוררת
אילוסטרציה צילום: unsplash

יותר מעשור לאחר היעלמותה של טיסה MH370, אחת התעלומות הגדולות בתולדות התעופה, מלזיה הכריזה על חידוש החיפושים במטרה למצוא את שרידי המטוס שנעלם ב-8 במרץ 2014. מדובר במטוס בואינג 777 של מלזיה איירליינס, שנשא 239 נוסעים ואנשי צוות בטיסה מקואלה לומפור לבייג'ינג, ואבד ללא עקבות.

בynet דווח כי שר התחבורה המלזי, אנתוני לוקה, הודיע במסיבת עיתונאים כי החיפושים יתבצעו בשיתוף חברת Ocean Infinity, שהובילה את החיפושים הקודמים עד 2018. החוזה החדש, שנחתם לעקרון "ללא מציאה – אין תשלום", יאפשר חיפוש בשטח חדש של 15,000 קמ"ר על קרקעית דרום האוקיינוס ההודי. החברה תזכה לתגמול של 70 מיליון דולר רק אם יימצאו שרידים משמעותיים של המטוס.

"האחריות והמחויבות שלנו היא למשפחות הקרובים," אמר לוקה. "אנחנו מקווים שהפעם נוכל להביא לסגירת מעגל עבורם." לדבריו, הנתונים החדשים שנבחנו על ידי מומחים מצביעים על סיכויים גבוהים יותר לאיתור המטוס, אך הדגיש כי לא ניתן להתחייב לתוצאות חד-משמעיות לאחר עשור של חיפושים כושלים.

מאז היעלמות המטוס, נמצאו שרידים שונים, חלקם זוהו כשייכים לטיסה MH370, לאורך חופי אפריקה ואיים באוקיינוס ההודי. עם זאת, דוח חקירה מפורט שפורסם ב-2018 לא הצליח להצביע על האחראים להיעלמות או להסביר את הנסיבות שהובילו ליציאתו מהמסלול.

ג'יאנג הואי, שבין הנעדרים הייתה אמו, בירך על חידוש החיפושים אך מתח ביקורת על הזמן הרב שלקח לקבלת ההחלטה. "אנחנו מקווים שממשלת מלזיה תאפשר שיתוף פעולה רחב יותר ותשקול פתרונות יצירתיים, כמו תגמול ציבורי שיאפשר לכלל הציבור להשתתף במאמצי החיפוש," אמר.

על טיסה MH370 היו נוסעים ממדינות רבות, כולל סין, מלזיה, צרפת, אוסטרליה וארצות הברית. משפחות הקורבנות ממשיכות לדרוש פיצויים מחברת התעופה, מיצרני המטוס ומחברות הביטוח, בתקווה שגם החיפושים הנוכחיים יובילו לתשובות ולצדק המיוחל.

מטוס מלזי תעלומה נעדרים חיפושים

 צבע אדום

art